Obavijesti

Sport

Komentari 7

Oproštaj Cibone uz poraz: Najnoviji raspad ili mućka?

Oproštaj Cibone uz poraz: Najnoviji raspad ili mućka?
6

Cibona je okončala svoju ovosezonsku europsku avanturu porazom od Caje Laboral u kojem je u samo osam minuta od plus 14 došli do minus 12

VIDEO

Još jedan raspad košarkaša Cibone u posljednjim minutama doveo je do nevjerojatnog raspleta skupine H Top 16 faze Eurolige u kojem je Caja Laboral nakon 102-90 prošla u četvrtfinale. S obzirom na utakmicu u Rusiji, u kojoj je Himki razbio Olympiacos, cibosi ionako nisu mogli proći među osam, a Španjolcima je trebala pobjeda od maksimalno šest poena manje no što su Rusi svladali rasterećenu grčku momčad (96-83).
Cibosi su tri minute prije kraja vodili 72-58, a onda su čuli rezultat iz Moskovske regije. Caja Laboral začas se vratila i izborila produžetak. Mogla je do pobjede i u "regularnom" vremenu, ali ona joj ništa ne bi značila. Zato je Huertas umjesto dva pogodio samo jedno slobodno bacanje, a Gordon je na drugoj strani bacio neizrađenu tricu i, dakako, promašio. U produžetku cibosi nisu pružili nikakav otpor i Španjolci su došli do razlike dovoljne za prolaz. S obzirom na prijateljstvo Velimira Perasovića i domaćeg trenera Duška Ivanovića odmah se mogla naslutiti "mućka", no trener Cibone to je demantirao.
- Jako sam tužan što na kraju nismo uspjeli pobijediti, ali nakon svih napora da dođemo do velike prednosti ostali smo bez energije – rekao je Peras.
Marko Tomas, koji je s 23 poena bio prvi strijelac "vukova", također je pokušao suvislo objasniti raspad.
- Čuvši da Himki vodi 15 razlike, drastično nam je pala koncentracija. Uopće se nismo borili u posljednjim minutama. No uvijek želiš dobiti svaku utakmicu u Euroligi i zato nas je ovo prilično pogodilo – rekao je 25-godišnji Križevčanin.
Naravno, s obzirom na dugu povijest sličnih poraza u Euroligi ove sezone, ovakav se ishod uvijek može pripisati tradiciji. Na gotovo isti način Cibona je izgubila od Asvela u 5. kolu prvoga kruga, prokockavši 15 razlike u zadnje tri minute. Dvoznamenkastu prednost imala je i na gostovanju kod Fenerbahče Ülkera, kao i u svim utakmicama u Top 16 fazi, u kojima je redovito vodila nakon tri četvrtine, a dobila samo jednom.
I treneru Perasoviću i cijeloj momčadi svaka čast što su, unatoč igranju na volonterskoj bazi, odlascima igrača i brojnim ozljedama, sa svim velikanima europske košarke bili u egalu. Pokazali su da itekako znaju igrati na vrhunskoj razini, ali isto tako i da još ne znaju pobjeđivati. Neiskustvo? Previše je bilo sličnih utakmica da se iz njih ništa nije moglo naučiti.
Ciboni preostaju još tri utakmice u NLB ligi i Final Four sredinom travnja, a ostatak sezone borit će se za najnezanimljiviju titulu prvaka Hrvatske. Tko zna u kojem sastavu, jer nitko igrače ne može zaustaviti požele li otići. Sad kad je gotova europska avantura, sve je manje razloga za trpjeti nagomilane dugove, kad ima sasvim dovoljno momčadi koje bi ih do kraja sezone uredno plaćale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku