Obavijesti

Sport

Komentari 38

"Opsjednuti ste Ronaldom, pa Kompany ga može zaustaviti"

"Opsjednuti ste Ronaldom, pa Kompany ga može zaustaviti"
3

Manchester City ugostit će večeras momčad Real Madrida u prvom dvoboju polufinala Lige prvaka. Za City ovo je prvo polufinale dok su ih njihovi suparnici odigrali čak 27

VIDEO

Kapetan Manchester Cityja i belgijske reprezentacije Vincent Kompany uoči za njih povijesnog polufinala pozvao je momčad na zajedništvo u nadi da će odigrati utakmicu života protiv Real Madrida. "Građanima" je ovo prvo polufinale Lige prvaka u povijesti dok su njihovi suparnici iz Madrida 27 puta igrali polufinale od čega su 13 puta prošli u finale, a čak deset puta i osvojili natjecanje. Tradicija je na strani "galacticosa" koji su u posljednje vrijeme u odličnoj formi te su se i u španjolskom prvenstvu približili Barceloni na samo bod zaostatka. 

- Sjajno je igrati utakmice protiv klubova poput Real Madrida, to nam je odlična prilika da se usporedimo s najvećima i vidimo koliko smo daleko došli. Moramo biti inspirirani, biti će to duga i teška bitka i mnogo toga ovisi o ovoj utakmici. Svi iz kluba želimo pokazati koliko vrijedimo, nadam se dobroj utakmici - izjavio je Kompany na press konferenciji pred večerašnju utakmicu. 

Kompany se momčadi iz Manchestera pridružio 2008 godine, godinu dana prije nego što je Sheik Mansour kupio klub. U osam godina koliko je u klubu Kompany je osvojio dva naslova prvaka Engleske, dva Capital One kupa i jedan naslov u FA kupu. Unatoč odličnim rezultatima koje su polučili u domaćim natjecanjima - pravi rezultat u Ligi prvaka je izostao pa je još jača želja momčadi za dokazivanjem na europskoj pozornici. 

- Za nas je ogromna čast igrati u ovom stupnju natjecanja, mi smo prvi u povijesti kluba koji su stigli ovako daleko, stigli smo daleko, ali želimo još. Nadam se da ćemo i uspjeti otići i do kraja dok sam ja u klubu. Svake godine želimo biti najbolji i dodatno pomicati vlastite limite - završio je Kompany.

Sličnog razmišljanja bio je i trener "građana" Manuel Pellegrini koji odlazi na kraju sezone. 

- Vrlo je važno da uživamo u utakmici polufinala jer to nije utakmica koju igramo svake godine. Igrači to znaju, ali bitno je da budu opušteni na terenu i da ne podlegnu pritisku. 

I dok se u taboru Cityja hrabre pred večerašnju utakmicu, momčad Zinedinea Zidanea ima jedan veliki problem - upitan je nastup njihove najveće zvijezde Cristiana Ronalda, a i Karima Benzema ima problema s preponama.

- Ideja je ta da mi želimo da njih dvojica zaigraju, mislim da će biti spremni, ali tesirat ćemo ih prije utakmice - izjavio je trener Reala.

Stratega Manchester Cityja malo su i naljutila silna pitanja o Cristianu Ronaldu kojeg je trenirao u Real Madridu u sezoni 2009/2010.

- Vi (novinari) ste malo opsjednuti sa Cristianom, on je odličan igrač, ali mislim da ga Vincent može zaustaviti. 

Pellegrini će za ovaj dvoboj biti bez Yaye Tourea koji se ozlijedio u utakmici sa Stokeom prošli tjedan, a kao najizglednije zamjene spominju se Brazilci Fernando i Fernandinho. Utakmica je na programu večeras u 20:45, a u tri utakmice koje su ovi protivnici odigrali Real je slavio dva puta dok je jedna utakmica završila neriješenim rezultatom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu