Obavijesti

Sport

Komentari 12

Optimistični Srbi: Možemo do naslova u Davis Cupu...

Optimistični Srbi: Možemo do naslova u Davis Cupu...
1

Novak Đoković donio je Srbiji ključan bod i u sljedećem ih kolu vodi u okršaj s Hrvatskom. 'Kad nastupaš za svoju zemlju, uvijek pronađeš snagu'

VIDEO

Nakon što je pobijedio Johna Isnera i donio Srbiji plasman u četvrtfinale Davis Cupa i dvoboj protiv Hrvatske, drugi tenisač svijeta Novak Đoković bio je u euforičnom raspoloženju.
- Ovo je vjerojatno jedan od emotivno najtežih i vremenski najdužih mečeva koje sam odigrao. Obojica smo crpili posljednje atome snage u završnici petog seta. Atmosfera je bila je nevjerojatna. Zahvalio bih svim reprezentativcima na učinjenom. Ovo je stvarno nevjerojatan osjećaj, za ovo smo živjeli - pričao je Đoković koji je slomio Isnera tek nakon pet setova te četiri sata i 16 minuta igre, donijevši Srbiji odlučujući treći bod u okršaju protiv SAD-a u 1. kolu Svjetske skupine.
Osvrnuo se Đoković potom i na predstojeći četvrtfinalni okršaj protiv naše reprezentacije, koji će se vjerojatno igrati u Splitu.
- Četvrtfinale će se igrati usred gustog rasporeda. Tu su Wimbledon, promjena podloge, pa Tipsarevićeva svadba. Bit će teško, ali nam nije prvi put da smo u takvoj situaciji. Koliko god da si umoran, kad nastupaš za svoju zemlju, uvijek pronađeš snagu. Imamo dobre šanse - prenosi Đokovićevu izjavu Blic.
A spomenuti Janko Tipsarević, trenutno treći srpski reket, najprije je odao priznanje Isneru koji je u tri dana proveo na terenu čak 11 sati, a potom je dodao:
- Pričalo se ovih dana da publika nije na odgovarajućoj razini, ali ja mogu reći - imamo najbolju publiku na svijetu! Sad idemo dalje. Doduše, prvo svadba, pa sa svadbe u Split.
Srpski izbornik Bogdan Obradović posebno je zahvalio Nikoli Piliću koji je 2005. vodio Hrvatsku do naslova u Davis Cupu, a danas je savjetnik srpske reprezentacije.
- Bilo je teško gledati sve ovo sa strane. Srbija je mala zemlja, ali ima veliko srce. To je priča i s ovim igračima. Upravo to, veliko srce. Hvala i Nikoli Piliću na velikoj pomoći koju nam je pružio. Davis Cup je uvijek dramatičan, ali dokazali smo da smo jači, bolji od Amerikanaca u ovom trenutku. Zato i idemo dalje - kazao je Obradović.
Predsjednik Srpskog teniskog saveza Slobodan Živojinović uvjeren je, pak, da Srbija ove godine može i do kraja u Davis Cupu.
- Imamo momčad koja može osvojiti Davis Cup i to treba reći, jer je to i evidentno. Realno gledajući, imamo dobre šanse iako ćemo igrati u Hrvatskoj. Vjerujem u naše momke, dobra je atmosfera u ovoj momčadi i to je ono što donosi pobjede. Na dobrom smo putu da uđemo u finale, a tamo je sve moguće - zaključio je Živojinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"