Obavijesti

Sport

Komentari 141

Bjelica: Uvjeti? Utakmica je bila neregularna! A ionako su šanse Osijeka za naslov bile male...

Bjelica: Uvjeti? Utakmica je bila neregularna! A ionako su šanse Osijeka za naslov bile male...

Europa je blizu, ali posao još nije gotov, uvjerava trener Gorice nakon pobjede nad Osijekom, dok je Nenad Bjelica zacrtao ciljeve u zadnja tri kola: Tri pobjede, Miérez kao naj-strijelac, a Ivušić golman

VIDEO

Gorica je u derbiju 33. kola HNL-a pobijedila Osijek 1-0 po jakom pljusku i kaljuži na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Pobjednički gol zabio je Aleksandar Jovičić glavom nakon kornera Jiloana Hamada u 48. minuti.

Momčad Siniše Oreščanina trećom prvenstvenom pobjedom zaredom učvrstila je treće mjesto sa sedam bodova prednosti ispred četvrtoplasirane Rijeke, koja ima utakmicu manje.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje nogometaša Gorice

Pokretanje videa...

Nogometaši Gorice slave pobjedu 01:20

- Igralo se u vaterpolskim uvjetima i kontekst utakmice uopće nam nije pogodovao jer nismo mogli kreirati nijednu suvislu akciju. Ali karakter i borba mojih igrača bili su na vrhunskom nivou i lopta nas je nagradila golom za jako važnu pobjedu - rekao je trener Gorice Siniša Oreščanin.

Europa je za društvo iz Turopolja jako, jako blizu.

- Svi smo presretni. Europa je blizu, ali posao nije gotov. Razmišljamo samo o sljedećoj utakmici u Splitu i moramo se za nju pripremiti na najbolji način - dodao je Oreščanin.

U idućem kolu već u srijedu Gorica gostuje kod Hajduka koji je silno motiviran dohvatiti četvrto mjesto koje će možda donijeti kvalifikacije Konferencijske lige, dok je Osijek četvrtom utakmicom u nizu bez pobjede ostao sedam bodova iza Dinama.

Gorica srušila Osijek po potopu: Europa joj je jako blizu, Dinamo u nedjelju može osigurati titulu!
Gorica srušila Osijek po potopu: Europa joj je jako blizu, Dinamo u nedjelju može osigurati titulu!

Zagrepčanima u zadnje četiri utakmice trebaju samo dva boda za osiguranje naslova, a mogu ih osvojiti već u nedjelju u Rijeci.

- Gorica je iskoristila jednu našu pogrešku i došla do zaslužene pobjede, dok mi svoje šanse nismo iskoristili. Ionako smo imali male šanse za naslov prvaka, a one su sad samo matematičke - iskreno je priznao trener "bijelo-plavih" Nenad Bjelica.

U utorak mu u goste stiže rasterećeni Šibenik, a nakon njega i gostovanje kod Lokomotive i domaća utakmica protiv Istre. Jedan bod Osječanima treba za matematičku potvrdu drugog mjesta u sezoni punoj rekorda koja ipak, kako sad stvari stoje, neće uroditi i povijesnim naslovom prvaka.

- Želimo dobiti sve tri utakmice do kraja, želimo da Miérez bude najbolji strijelac, a Ivušić najbolji golman, s najviše čistih mreža. Puno toga dobroga bilo je ove sezone - rekao je Bjelica.

Pa za klupske kamere još malo postrožio retoriku.

- Nisu bili uvjeti na rubu regularnosti, utakmica je bila neregularna, ali dobro. Igralo se zato što se trebalo igrati, valjda. Čak mislim da smo se i u takvim neregularnim uvjetima dobro prilagodili, pokušali sve, bili bolji, imali više od igre, međutim nije bilo moguće ništa kreirati. Tko god da je pobijedio, bio bi slučajni pobjednik. Koristi se jedna greška protivnika, mi smo imali jednu grešku više i pobjeda ide Gorici. Čestitam Gorici na pobjedi, a i svojim igračima na zalaganju - rekao je i nastavio:

- Znali smo da će to biti prekid, neka greška. Lopta koja će zastati u nekoj bari... Jednostavno, takve se utakmice tako igraju. Zbog toga smo mijenjali na poluvremenu jer nije imalo smisla bilo što pokušati kreirati, nego samo dugim loptama probati tražiti dva visoka špica i pokušati kroz drugu loptu doći do neke prilike. Mislim da smo imali više šuteva na gol, ali to su jalovi šutevi. Na takvom terenu stvarno je teško bilo. Čestitke Gorici i idemo dalje.

Oreščanin se prilagodio kiši i - pobijedio, a veseli se i Dinamo
Oreščanin se prilagodio kiši i - pobijedio, a veseli se i Dinamo

Uveo je Santinija, Gutija, Vukovića i Belju, probao nešto dobiti kroz skok.

- Sve smo probali, ali jednostavno danas nije trebalo biti. Treba se odmoriti i pripremiti za Šibenik. Mile ima treći žuti karton, vidjet ćemo što je s Miérezom. Ha, Bože moj, moramo se prilagoditi tome. Stvarno nas prati peh s ozljedama. Ali imat ćemo 11 zdravih za utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta
Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'
NAJ-POTEZ UTAKMICE

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'

Toni Kroos krasnom je asistencijom omogućio Viniciusu da zabije vodeći gol kod Bayerna. Trener Carlo Ancelotti ističe: Bellingham je imao grčeve, imam jake adute na klupi (Modrića, op.a.) i moram ih iskoristiti