Obavijesti

Sport

Komentari 67

'Orsato je postavljen loše, trči po petama da prikrije šepanje. Livaković je dobio u međunožje'

'Orsato je postavljen loše, trči po petama da prikrije šepanje. Livaković je dobio u međunožje'

Nije slučajno sudio prvo pa drugo kolo pa mu je Collina dao odmor od 20-ak dana. Pažljivo sam gledao njegovo kretanje, bio je predaleko od te odluke. Okomito, a ne lijevo

VIDEO

Bivši hrvatski prvoligaški sudac i ekspert HTV-a Marijo Strahonja (47) detaljno je analizirao suđenje Talijana Danielea Orsata u utakmici Hrvatske i Argentine (0-3), gdje je najviše spora izazvao detalj iz 32. minute, penal u sudaru Dominika Livakovića i Juliána Álvareza, dok u akciji ranije nije sudio korner za Hrvatsku.

- Vidi se da se lopta odbila nakon šuta Perišića, to je greška - jasan je bio Strahonja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Messi i VAR bili su jači: Vatreni, glavu gore, idemo po broncu! 01:23

- Iz naše perspektive, ne možemo reći da je sudio zadovoljavajuće s obzirom na penal. Imao je teret Argentine jer je Tagliafico nagazio našeg igrača, a svirao je kontra faul. Kasnije se Messi bacio, pa Mac Allister, ali dobro je kontrolirao situaciju do penala - analizirao je Strahonja suđenje.

POGLEDAJTE ANALIZU UTAKMICE IZ STUDIJA 24SATA

Opširno je analizirao prijelomnu situaciju i duel Livakovića i Álvareza, otkrio i probleme s Orsatovom formom.

- Loše je Orsato bio postavljen, to je pitanje postavljanja i spreme. Nije slučajno sudio prvo pa drugo kolo pa mu je Collina dao odmor od 20-ak dana. Pažljivo sam gledao njegovo kretanje, bio je predaleko od te odluke, okomito na tu situaciju, a ne lijevo, gdje bi trebao biti. Vrijeme je - kazao je Strahonja, aludirajući da je Orsatu 47 godina (vršnjaci su).

FIFA World Cup 2022 / Argentina - Croatia 3-0.
FIFA World Cup 2022 / Argentina - Croatia 3-0. FIFA World Cup 2022 / Argentina - Croatia 3-0. FIFA World Cup 2022 / Argentina - Croatia 3-0.

- On ima sjajnu kontrolu tijela, ali vidjet ćete kako sudac trči po petama da prikrije šepanje, a tako si smanji tempo za 20 posto. Ja sam imao problem s Ahilovom tetivom i to je bio jedan od razloga za kraj karijere. Zato je kasnio u svakoj situaciji - dodao je Strahonja.

Hrvati su se bunili, tražili da VAR to pogleda, ali Massimiliano Irrati, isti čovjek koji je bio zadužen za gledanje snimke u finalu u Rusiji, kad je signalizirao ruku Ivana Perišića, ovaj put ostao je nijem.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru

- Livaković je stajao metar ispred napadača u kaznenom prostoru, on nije srušio napadača, nego se ovaj zabio u njega. Prvi kontakt napadača je u međunožje Livakovića, to je tipičan sudar. Ali gdje je bio Orsato, 40-45 metara od gola, na petama i ne postavljen lijevo, gdje je lopta u odnosu na kontakt.

Je li se VAR trebao uključiti?

- Ne znam što bih vam rekao. VAR kad pogleda, može uočiti jasnu i očiglednu pogrešku, a napadač puca toliko lako da Lovren lako to čisti. Ali sjetite se na što je VAR reagirao kod penala Ronalda pa za ruku Urugvaja, pa kod Messija i penala protiv Poljske... Kvalitetna analiza u polufinalu, gledaj pedantno sve. Greška je glavnog suca što je dosudio penal, ali i ako je kriterij VAR-a da se gleda sve, pa gledaj i ovo. Messi mu je cijelu utakmicu bio na leđima, nije dobio karton. Kovačić je jednom, odmah je dobio. Zašto ga nisu dobili Rodrigo i De Paul? Pogledajte De Paula, kako se ponaša kod ruke Gvardiola koja nije bila nimalo kažnjiva - rekao je Strahonja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani