Obavijesti

Sport

Komentari 51

'Bombarder Lige prvaka' Oršić pravi je čovjek za napad Milana

'Bombarder Lige prvaka' Oršić pravi je čovjek za napad Milana
1

Početak Lige prvaka otkrio je veliki talent Mislava Oršića iz zagrebačkog Dinama koji je sjajnim hat-trickom dotukao Atalantu, piše talijanski portal koji smatra da bi Mislav puno pomogao bespomoćnom napadu Milana

Mislav Oršić pravi je čovjek za anemični Milanov napad. Piše to talijanski Calciomercato nakon utakmice u kojoj je Oršić zabio tri gola Atalanti u Ligi prvaka. Dinamova uvjerljiva pobjeda nije prošla nezapaženo, a najviše je pažnje izazvao Oršić kojeg je talijanski portal prozvao "bombarderom Lige prvaka".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Milan je u tri prve utakmice ove sezone zabio samo dva gola. Strijelci su bili Calhanoglu i Piatek, a jedan od golova je pao iz penala. S druge strane, Oršić je u jednoj utakmici na velikoj europskoj pozornici zabio više od njih - čak tri komada. Calciomercato smatra da bi Mislav, koji je dostigao svoju igračku zrelost, bio pravo rješenje za sve napadačke probleme Milana.

Iako mu je primarna pozicija ona na lijevom krilu, sposoban je kvalitetno ordinirati kompletnom napadačkom linijom. Pokazao je to i prošle sezone kada je za Dinamo zabio 13 golova i imao sedam asistencija. Oršić bi dao dodatnu taktičku opciju treneru Milana Giampaolu jer bi mogao kvalitetno odigrati i u sustavu 4-3-1-2 kao i u formaciji 4-3-2-1 u suradnji sa Susom i Piatekom.

- Početak Lige prvaka otkrio je veliki talent Mislava Oršića iz zagrebačkog Dinama koji je sjajnim hat-trickom dotukao Atalantu. Njegova predstava nije mogla proći nezapaženo u Italiji, gdje je 26-godišnji Hrvat već igrao za Speziju u Serie B. Nakon toga je lutao po različitim ligama, igrao čak i u Južnoj Koreji, a igračku zrelost dostigao je u Dinamu - pišu Talijani.

Dinamo je Oršića doveo za milijun Eura prošloga ljeta iz Urslana. Od dolaska u maksimirski klub vrijednost mu je skočila sa 2,5 milijuna eura na 5,5 milijuna. Uefa ga je nakon sjajne utakmice protiv Atalante nominirala i za najboljeg igrača prvog kola Lige prvaka, ali nagrada mu je izmaknula 'za dlaku', osvojio ju je Erling Haland (19) koji je zabio hat-trick u visokoj pobjedi Salzburga nad Genkom 6-2.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM:

Pokretanje videa ...