Obavijesti

Sport

Komentari 162

Oršić na odlasku iz Dinama! Nije otišao na pripreme, klub iz Premier lige je žestoko zagrizao

Oršić na odlasku iz Dinama! Nije otišao na pripreme, klub iz Premier lige je žestoko zagrizao

Zadržao se na dužim razgovorima u klupskim prostorijama na Maksimiru. Dinamo je već odbio prvu ponudu Southamptona, no 'sveci' će već u srijedu pojačati ponudu. A želi ga i Everton...

VIDEO

Englezi su itekako zapamtili desnicu Mislava Oršića (30). Toliko da im se vrlo vjerojatno pojavljivao i u noćnim morama. Prije dvije sezone utrpao je tri gola Tottenhamu i izbacio ga iz Europske lige, a prošle sezone zabio je golčinu za pamćenje protiv West Hama i donio Dinamu prolazak u šesnaestinu finala, a ove sezone srušio je Chelsea na Maksimiru.

Pokretanje videa...

mislav oršić 01:39

Uskoro bi mogao nastaviti trpati engleskim klubovima, ali ovaj put ne u Dinamovu dresu. Na veliku žalost navijača hrvatskog prvaka. Prije godinu dana Burnley je žestoko zagrizao za Oršića, nudili su Dinamu 10 milijuna eura i transfer je bio jako blizu, no sam igrač je na kraju odbio Engleze i produžio ugovor s 'modrima' do 2026. godine. Ipak, interes nije uvenuo, štoviše, nakon sjajnog nastupa protiv Maroka na SP-u u Katru, sada su za njega zainteresirana dva premierligaša!

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Igrači Dinama u utorak su otputovali na pripreme u Istru, ali Oršić je ostao u Zagrebu. Sve se dogodilo iznenada, još u jutarnjim satima Oršić je bio na popisu putnika za odlazak u Rovinj. A onda se dogodila promjena plana. Kako doznajemo, zadržao se na dužim razgovorima u klupskim prostorijama na Maksimiru. I ostao u Zagrebu.

Dinamo je tijekom dana odbio prvu ponudu Southamptona, ali čini se kako u Maksimiru imaju saznanja kako će "sveci" već u srijedu pojačati ponudu za najboljeg igrača Dinama. Cifra bi se kretala između šest i osam milijuna eura. S obzirom na njegove godine, to je najviše što klub može izvući. 

Dinamu nije sila prodavati. Kasu su napunili s 25 milijuna eura od Lige prvaka pa mogu bez problema i dovesti neko jače ime. Obzirom koliko znači za momčad, logika nalaže da takvog igrača ne puštaš ni pod razno. U posljednjih pet godina postao je najbolji igrač i legenda kluba, njegovim odlaskom nastala bi velika praznina, no žele mu se odužiti za sve što je dao za 'modre' i pustiti ga da ostvari svoje snove.

Susret Milana i Dinama u drugom kolu UEFA Lige prvaka

S druge strane, obzirom na godine, Oršiću je ovo možda i posljednji vlak za odlazak u Ligu petice. Igrao bi protiv najboljih svjetskih klubova i najboljih svjetskih igrača, ali dvosjekli mač je činjenica da bi Southampton ove sezone mogao ispasti u Championship. Nakon 17 kola nalaze se na posljednjem mjestu s 12 bodova. Imaju tek tri pobjede, tri remija i 11 poraza. Od dominacije u igri i posjedu, na što je navikao na Maksimiru, morat će se prilagoditi 'bunkeru'. Tamo bi ga dočekalo i jedno poznato ime, povremeni hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

Mislav Oršić je prošle godine odbio odlazak u Burnley, tih dana sklopio džentlmenski dogovor s čelnicima Dinama kako mu sljedeći put nitko iz kluba neće raditi probleme ako na njegovu adresu stigne nova ponuda. A eto stigla je ona iz Southamptona, a postoje naznake kako bi se sljedećih dana u cijelu priču mogao uključiti i Everton.

Svjestan je i sam toga, ali prilika za odlazak u premierligaški klub nudi se jednom u životu. Dočekali bi ga sjajni uvjeti za rad, odlična plaća, ali davljenik kojeg bi upravo on morao izvaditi iz crne rupe. Iz kluba koji se bori za titule u klub kojem je cilj ostanak u ligi. Pitanje je kako bi se snašao pod takvim pritiskom. No, ovakvi izazovi iz igrača kao što su Oršić izvlače najbolje. 

Oršić je u Dinamo stigao u ljeto 2018. godine za milijun eura iz južnokorejskog Ulsana. Mnogi navijači su sa skepsom promatrali taj transfer, ali vrlo brzo je postao jedan od najboljih igrača 'modrih'. U 210 utakmica zabio je 91 gol i 40 puta asistirao. Najbolji je klupski strijelac u povijesti europskih natjecanja, toliko puta je spasio Dinamo, ali sada bi mogao otići. Navijači žale, klub će ostati bez najboljeg igrača, ali obzirom na sve što je dao za 'modre', zaslužio je ovu šansu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja