Obavijesti

Sport

Komentari 91

Oršiću 'desetka' za povijest, čudesni Olmo, oduševili bekovi

Oršiću 'desetka' za povijest, čudesni Olmo, oduševili bekovi
1

Dominik Livaković upisao je čudesnu obranu koja će, budite sigurni, biti jedna od najboljih u 1. kolu Lige prvaka, a obrambena trojka (Theophile, Dilaver, Perić) bila je poput švicarskog sata...

VIDEO

Dinamo je u čudesnoj večeri upisao povijesnu pobjedu, 'modri' su na otvaranju Lige prvaka s 4-0 svladali Atalantu. Dugi niz godina slušali smo kako se Europa smije Dinamu jer je hrvatski prvak u ovom natjecanju znao primiti i previše golova, no i ovu je utakmicu - gledala nogometna Europa. I sada se svi - dive Zagrepčanima.

Pokretanje videa...

00:19

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Mislav Oršić, nevjerojatnu utakmicu odigrali su bočni igrači Marin Leovac i Petar Stojanović, Arijan Ademi je dominirao sredinom terena, dok se Dani Olmo na trenutke poigravao, čak i rugao s nogometašima Atalante. Pogledajmo kako su igrači Dinama odigrali večeras...

Najveća pobjeda u Ligi prvaka, a Dinamo ima i prvog strijelca
Najveća pobjeda u Ligi prvaka, a Dinamo ima i prvog strijelca

Dominik Livaković (9) - Talijani su prvi udarac prema vratima Dinama u prvom dijelu uputili telk u sudačkoj nadoknadi. Livaković je, kao i inače, bio siguran. Istina, imao i sreće kod grede Iličića u 7. minuti. A njegova obrana Zapati će, budite sigurni, biti jedna od najboljih u 1. kolu Lige prvaka, čudesno.

Kevin Theophile-Catherine (8,5) - iznenađujuće se našao o početnoj postavi, bio zadužen za žestoku borbu s fizički moćnim Zapatom. I tu je bio siguran, ponekad i preagresivan, pa je vrlo rano dobio žuti karton. Na kraju i slučajno asistirao za hat-trick Oršića.

Emir Dilaver (8,5) - Nenad Bjelica je opet 'čarobirao', tako Dilavera večeras postavio kao libera. A on je dominirao zrakom, bio siguran i beskompromisan, vođa na terenu, ali i izvan njega.

Dino Perić (8,5) - još jedna uvjerljiva partija, Perić je protiv Talijana više išao prema naprijed nego i u nekim HNL utakmicama. Točan u predaji, voli se zaigrati, pa i 'lažnjakom' lomiti suparnike. 

Nikola Moro (8,5) - u početnoj fazi utakmice imao je dva-tri nespretna 'na knap'dodavanja, a onda se stabilizirao i postao dominantan. Dugim loptama mijenjao strane, gurao Dinamove napadače iza leđa Atalantine obrane. 

od 73. Gojak (-) - ušao kako bi Nenad Bjelica dodatno učvrstio sredinu terena, kako razina trke ne bi pala, Gojak je sve svoje dobro odradio...

Petar Stojanović (9) - gotovo je nevjerojatna pretvorba slovenskog reprezentativca, dugo je desni bok bio problem, no Stojanović sada igra u sjajnoj formi. Asistirao za gol Leovca, ubacio s desne strane i kod drugog gola Oršića. I uz sve to, obrana nije patila. 

Arijan Ademi (9) - kapetan nikada ne razočara, tako nije bilo ni večeras, dapače. Vrlo aktivan u oba smjera, prodirao po desnoj strani (kod prve prilike za Petkovića), asistirao Oršiću za treći gol Dinama. Njegov voljni moment dizao je cijelu momčad.

Dani Olmo (9,5) - zanimljivo, Dani Olmo nije zabio, nije niti asistirao, ali je bio maestralan. Lako moguće i najbolji na terenu. Imponira lakoća kojom se Olmo riješavao svojih čuvara, miran s loptom u nogama, a kod drugog gola Dinama vrhunskim potezom na lijevoj strani 'izbacio' asistenta Leovca. 

Marin Leovac (9,5) - daleko, ali daleko najbolja utakmica u dresu Dinama. Lijepim golom 'otvorio' goste, pa fantastično asistirao za 2-0. U obrani se borio s Iličićem, ali i tu napravio sjajan posao.

Mislav Oršić (10) - njegov dolazak u Dinamo bila je jedna od najboljih odluka čelnika kluba posljednjih godina. Hrvatski reprezentativac razletio se terenom, bježao na sve strane i zabijao. Prvo je lijepo prizemno pogodio, pa glavom na drugoj vratnici zabio za 2-0, a onda do kraja utakmice efektno kompletirao hat-trick. 

od 76. Ivanušec (-) - dobio priliku u završnici susreta, osjetio kako je to srušiti Atalantu.

Bruno Petković (9) - već na samom početku utakmice mogao je zabiti nakon prodora Ademija, ali nije uspio. I ovoga puta moćan s loptom u nogama, skakački odličan, vezao po dva-tri talijanska čuvara, tako otvarao prostor suigračima po bokovima.

od 82. Mario Gavranović (-) - dobio priliku umjesto Brune Petkovića u posljednjim minutama...

Kako su igrali igrači Atalante?

Pierluigi Gollini (5) - potpuno nemoćan kod sva tri gola Dinama u prvom dijelu, ali tu ništa nije ni obranio. I on je proradio u nastavku, obranio jedan zicer Oršiću, on Dinamov mu je krilni igrač ubrzo uzvratio i zabio hat-trick.

Rafael Toloi (5) - nekako najsmireniji i najsigurniji iz gostujućeg obrambenog trojca. Pokušavao pokrpati rupe svojih suigrača, ali to je bilo nemoguće.

Berat Djimsiti (5) - imao velike muke s Petkovićem, odmah je bilo jasno kako mu u skoku ne može parirati. Prvi dobio žuti karton na utakmici, pa više nije mogao biti ni agresivan.

Andrea Masiello (5) - njega pamtimo po teškom padu nakon jednog sudara s Petkovićem na sredini terena, a radio je velike probleme - svojim suigračima. Imao puno pogrešaka, netočnih dodavanja, pa i krivih procjena. Gotovo nevjerojatno da takav igrač već 15-ak godina igra Serie A...

od 46. Ruslan Malinovskij (5,5) - Ukrajinac je zaigrao u drugom dijelu, pokazao se kao fin tehničar i za razliku od većine suigrača - jak na lopti.

Hans Hateboer (5) - desni bek Atalante je bio prilično zatvoren, ostao bez opasnijih napadačkih izleta. A nije briljirao niti u fazi obrane, Olmo ga je u jednoj situaciji toliko izvrtio 'lažnjacima' u kaznenom prostoru Atalante da je čak pao na tlo. Poslije četvrtog gola Dinama čak se i posvađao sa svojim suigračima (Toloi, 

Marten de Roon (5) - prednjačio nervozom, ali i ogromnom količinom trke. Puno prigovarao, udarao po nogama, mahao rukama i gestikulirao prema sucu, zaradio javnu opomenu. Tenički korektan, ali i prilično limitiran veznjak.

Remo Freuler (5) - e taj je potpuno podbacio. Točnije, djelovao poput kakvog amatera. Potpuno nemiran s loptom u nogama, a njemu iza leđa je Ademi pobjegao u nekoliko situacija. Iskusni Gian Piero Gasparini zamijenio ga je već na poluvremenu.

od 46. Mario Pašalić (5,5) - kao i Malinovskij ušao već na poluvremenu, podigao igru Atalantu na višu razinu. Talijani su u nastavku uspjeli parirati, a Pašalić je u 55. minuti mogao i zabiti u Maksimiru, no njegov je pokušaj otišao pored gola.

Robin Gosens (5) - potpuno izgubljen na lijevom boku, pored njega su Stojanović i Ademi prodirali cijelo vrijeme. Dinamo je 10-ak puta opasno probio taj bok, Gosens nije pronalazio načina kako zaustavio 'modre' adute.

Josip Iličić (5,5) - za razliku od potpuno neraspoloženih suigrača, Slovenac je barem na individualnu kvalitetu pokušavao prijetiti. U ranoj fazi utakmice pogodio gredu (već u 7. minuti), imao nekoliko pokušaja iz daljine. Tijekom utakmice je dvaput mijenjao kopačke, one u kojima će matirati Livakovića nije pronašao.

Alejandro Gomez (5) - omaleni Argentinac sije strah i trepet po talijanskog ligi, ali Maksimir neće pamtiti po dobrome. Lagan igrač niskog težišta, dribla na obje strani. Ali, po Italiji, u Maksimiru se i nije nadriblao...

Duvan Zapata (5) - njega su se u Dinamu nekako najviše pribojavali, na koncu - bez razloga. Kolumbijac ima impresivnu fizičku staturu, ali i Dinamo ima impresivne stopere koji su se lakoćom nosili sa Zapatom. A Zapata se u Maksimiru i napromšivao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba