Obavijesti

Sport

Komentari 20

Osijek dobio lokose kući nakon sedam godina; Zekić: Na mišiće

Osijek dobio lokose kući nakon sedam godina; Zekić: Na mišiće
1

Dugih sedam godina čekao je Osijek na domaću pobjedu nad Lokomotivom i konačno je dočekao ovu nedjelju. Antonio Perošević zabio je jedini gol za slavlje 1-0

VIDEO

Dan uoči sedme godišnjice posljednje Osijekove pobjede nad Lokomotivom na Gradskom vrtu ta je neugodna tradicija bijelo-plavih prekinuta. Zoran Zekić nadmudrio je kolegu Tomislava Ivkovića i proslavio minimalnu pobjedu 1-0.

Zagrebački sastav nije bio neopasan po Mikulića, dapače, prijetili su Doležal i Rrahmani, a poluprilike je imao i Osijek. Jednu pravu akciju domaćini su kapitalizirali u 57. minuti kad je Matas ubacio za Peroševića, a napadač Osijeka lijepo pogodio za konačnih 1-0.

>>> Sažetak pogledajte OVDJE.

Osječani su tako iskoristili subotnji kiks Hajduka u Puli i pobjedom se vratili na treće mjesto MAXtv Prve lige. Drugoplasirani Dinamo bježi im dva, a Rijeka pet bodova (uz utakmicu manje). Sa stilom su u svlačionici proslavili važnu pobjedu.

Tradicionalno slavlje u svlačionici nakon pobjede! Grad na Dravi danas slavi!

Posted by Nogometni klub Osijek on 23. listopada 2016

Obje momčadi očekuju obveze u osmini finala Kupa gdje Osijek gostuje kod Šibenika, a Lokomotiva kod Vinogradara. Osijek ostaje u Dalmaciji jer ga sljedeći vikend čeka gostovanje baš kod konkurenta za treće mjesto Hajduka na Poljudu, a petoplasirana Lokomotiva dočekuje vodeću Rijeku.

Zekić: Nije bilo ljepote

- Iznimno sam zadovoljan kako mi je momčad odgovorila na terenu u odnosu na samu pripremu utakmice. Teren je bio težak, protivnik kvalitetan, ali mislim da smo odigrali dobro i pametno, doduše bez neke posebne ljepote. Bio je veliki ulog jer nam se pružila prilika da se značajnije odvojimo od Lokomotive i mirnije nastavimo prvenstvo. Može se reći da smo danas pobijedili na mišiće - rekao je Zoran Zekić.

Tomo Ivković pohvalio je domaću momčad i atmosferu oko kluba.

- Vi znate da sam ja uvijek pozitivno razmišljao kada je Osijek u pitanju i drago mi je da smo nakon više godina odigrali utakmicu u Gradskom vrtu u drugačijem ozračju nego u prethodnim sezonama. To me raduje i zbog kluba i grada Osijeka koji zaslužuje ovakvog prvoligaša. Inače, utakmica je bila tvrda i čvrsta, prava prvenstvena, bez puno pravih šansi. Gol je pao praktički iz jedine naše pogreške, kada smo bili kažnjeni i na kraju se to pokazalo presudnim - izjavio je Ivković.

MAXtv Prva liga, 13. kolo:

  • Osijek - Lokomotiva 1-0 (Perošević 57')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'