Sport

Komentari 85

Osijek i Bjelica ići će i na sud? Razljutio je Mađare, ne misle mu uopće platiti otpremninu

Osijek i Bjelica ići će i na sud? Razljutio je Mađare, ne misle mu uopće platiti otpremninu

Mađarski vlasnici dobit će vrijeme, odnosno produžit će razdoblje do isplate otpremnine bivšem treneru koji će sigurno biti itekako zanimljiv mnogim klubovima na tržištu...

Deset mjeseci prije nego je Nenadu Bjelici trebao završiti trogodišnji ugovor, Osijek mu je uručio otkaz. U službenom klupskom prioppćenju predsjednik Ferenc Sakalj razriješio je Bjelicu trenerske dužnosti i one sportskog direktora.

Sve se to dogodilo u neočekivanom trenutku, nakon što je Osijek pobijedio Hajduk, pa cijela priča očito ima nešto dublju pozadinu. U ugovoru koji je Bjelica imao jest i klauzula po kojoj mu klub mora isplatiti sve što su i dogovorili još u rujnu 2020. godine, a što je u Bjeličinu slučaju oko 9 milijuna kuna u bruto iznosu.

Međutim, čini se da neće to ići baš tako jednostavno. Sportske novosti pišu kako su se mađarski vlasnici naljutili na Bjelicu, što zbog njegovih istupa i ponašanja te mu ne planiraju platiti ono što je ostalo u ugovornoj obvezi.

Nenad Bjelica novi je trener Osijeka

Ostanu li pri tom stavu, vrlo je jasno da će cijela priča završiti na Arbitražnom sudu, a na kojem, barem prema aktualnim okolnostima, Mađari nemaju prevelike izglede, tj. argumente da dobiju spor.

No, dobit će vrijeme, odnosno produžit će razdoblje do isplate otpremnine bivšem treneru koji će sigurno biti itekako zanimljiv mnogim klubovima na tržištu...