Obavijesti

Sport

Komentari 15

Osijek je srušio rekord članstva, stigla dobra vijest oko prijenosa

Osijek je srušio rekord članstva, stigla dobra vijest oko prijenosa

Osijek u četvrtak gostuje u Zalaegerszegu kod ZTE-a u uzvratnom susretu 2. pretkola Konferencijske lige. U Mađarskoj će pokušati obraniti prednost od 1-0 iz prve utakmice. Susret su najavili trener Tomas i Pušić

VIDEO

Nogometaši Osijeka već su otputovali u Mađarsku gdje će u četvrtak pokušati izboriti prolazak u 3. pretkolo Konferencijske lige protiv ZTE-a. U susret ulaze s prednošću od 1-0, do koje su došli golom Ramona Miereza u sudačkoj nadoknadi prve utakmice.

Momčad Osijeka nije kompletna, treneru Tomasu na raspolaganju nisu Adrian Leon Barišić, Mihael Žaper i Luka Zebec, koji se još nisu oporavili od ozljeda, a pod upitnikom je i nastup Slavka Bralića.

Utakmicu je kratko najavio trener Osijeka Stjepan Tomas.

- Očekujem tešku utakmicu protiv agresivnog protivnika. Oni će biti ofenzivniji, no nadam se da ćemo znati to iskoristiti - rekao je Osijekov strateg.

Rapsodija na rasprodanoj Opus Areni: Zovite M radi pobjede, specijalista za novi stadion!
Rapsodija na rasprodanoj Opus Areni: Zovite M radi pobjede, specijalista za novi stadion!

Očekuje se i nastup novopridošlog Petra Pušića (24) koji se istaknuo u trima utakmicama koje je dosad odigrao za Osijek. Veći dio prvog susreta sa ZTE-om odgledao je s klupe, no sad se očekuje da će dobiti veću minutažu.

- Prva utakmica bila je vrlo intenzivna, a mislim da će tako biti i u uzvratu. Moramo ostati hladne glave. Imamo minimalnu prednost i moramo biti spremni igrati na rezultat. Svjesni smo da nas čeka veliki izazov i teška utakmica, no vjerujem kako ćemo proći dalje - rekao je novi veznjak 'bijelo-plavih'.

Pušić je analizirao i igru protivnika.

- Tjelesno su vrlo moćni i čvrsto ulaze u duele. Najbolji odgovor na takvu igru su brzi pasovi i puno kretanja pa ćemo se na taj način boriti protiv njihovih vrlina. Ne trebamo samo braniti prednost iz prvog susreta, trebamo biti aktivni i pokušati pobijediti - zaključio je Pušić.

Dodajmo i da je Osijek srušio rekord po broju članova. U utorak ih je bilo točno 7882, što je najveći broj otkad se članstvo naplaćuje. Godišnjih ulaznica za velebnu Opus Arenu prodano je 6548, a taj će se broj zasigurno još malo povećati jer prodaja traje i dalje. 

Osijek: Navijači uživali na otvorenom danu tribina novog stadiona

Utakmica je na rasporedu u četvrtak s početkom u 18:45 sati s prijenosom na kanalu MAXSport 2 koji će na dan utakmice biti 'otključan' za sve korisnike MAXtv-a, javlja Osijek na službenim stranicama

Pobjednik ovog dvoboja igrat će protiv boljeg iz ogleda Cluja i Adane (1-1). Njihov susret na rasporedu je u četvrtak u 20 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače