Obavijesti

Sport

Komentari 8

Osijek još čeka na milijun eura: Lecce i Cremonese idu u Serie A, čudan poraz Juvea protiv Genoe

Osijek još čeka na milijun eura: Lecce i Cremonese idu u Serie A, čudan poraz Juvea protiv Genoe

Cremonese se vraća u elitu nakon 26, a Lecce nakon dvije godine pauze. Monza će to tek trebati izboriti u play-offu iako je imala čistu situaciju uoči zadnjeg kola, a bonus zbog Mirka Marića još je na čekanju

VIDEO

Nogometaši Leccea i Cremonesea izborili su nastup u prvoj talijanskoj ligi sljedeće sezone, Lecce kao prvak, a Cremonese kao doprvak Serie B.

Lecce je u posljendjem, 38. kolu na svom terenu svladalo posljednjeplasirani Pordenone s minimalnih 1-0 (0-0) golom Slovenca Žana Majera u 46. minuti, a s ta tri boda je zadržalo prvo mjesto na ljestvici sa 71 bodom.

Pokretanje videa...

00:33

Cremnese je, pak, u posljednjem kolu sa 2-1 (1-0) kao gost svladalo Como, što je uz 0-1 (0-0) poraz dosada druge Monze kod Perugije, bilo dovoljno za skok na drugu poziciju koja također izravno vodi u drušrvo najboljih sa 69 bodova. Dvostruki strijelac za sastav iz Cremnoe bio je Di Carmine (28, 49-11m), dok je poraz domaćih ublažio Bellemo (90+6-11m). U Perugiji je snove Monze o izravnoj promociji ugasio Ferrarini (85).

Lecce se vraća u Serie A nakon dvije godine izbivanja, dok će Cremonese zaigrati u prvoj ligi po prvi put nakon sezone 1995/96., odnosno nakon 26 godina.

Inter se vratio iz mrtvih: Od 0-2 na 4-2 za nastavak sna o tituli
Inter se vratio iz mrtvih: Od 0-2 na 4-2 za nastavak sna o tituli

Monza, koja je u petak propustila priliku osigurati ulazak u Serie A po prvi put u klupskoj povijesti, sada će morati taj povijesni uspjeh potražiti na teži način, kroz kvalifikacije u kojima će još sudjelovati i četvrta Pisa, peta Brescia, šesti Ascoli, sedmi Benevento i osmi Frosinone. Samo jedan od tih šest klubova će se pridružiti Lecceu i Cremoneseu.

Ako Monza uspije u tome, Osijeku će temeljem ugovora o transferu svog napadača Mirka Marića u taj talijanski klub 2020. pripasti još milijun eura. Ili, ako hoćete, Darko Nejašmić besplatno. Marić je ovu sezonu na posudbi u Crotoneu.

Nogometaši Genoe ostali su u igri za ostankom u prvoj talijanskoj ligi zahvaljujući 2-1 (0-0) domaćoj pobjedi protiv Juventusa u susretu 36. kola do koje su stigli preokretom u samoj završnici.

Gosti iz Torina poveli su početkom drugog poluvremena preciznim udarcem Dybale (48) sa 20-ak metara, Argentinac je 20-ak minuta potom sa slične pozicije pogodio i vratnicu, Juventus je propustio još nekoliko prilika za povećanje prednosti, a za to je bio na kraju i kažnjen.

Genoa je poravnala preko Gudmundssona (87), da bi u sudačkoj nadoknadi ulijedila kulminacija drame. U četvrtoj minuti nadoknade Morata je krenuo u protunapad, a kad je stigao pred Sirigua odlučio se za proigravanje Keanea koji je stizao iz pozadine, a ovaj je sa 15-ak metara pucao pored nebranjenih vrata.

Spasitelj Mario: Pašalić novim golom spasio Atalantu poraza
Spasitelj Mario: Pašalić novim golom spasio Atalantu poraza

Odmah potom De Sciglio je u svom kaznenom prostoru srušio Yeboaha, a kapetan Genoe Criscito (90+6-11m) je iz kaznenog udarca osigurao velika tri boda za svoj sastav. Zanimljivo, prije samo šest dana Criscito je također u posljednjim trenucima utakmice promašio kazneni udarac protiv gradskog rivala Sampdorije, ali je svejedno ponovno preuzeo odgovornost.

Milan Badelj odigrao je čitav susret za Genou, koja je i dalje 19., ali sada s 28 bodova, koliko ima i 18. Cagliari, a samo bod više ima 17. Salernitana koja zauzima posljednje mjesto koje osigurava ostanak. Upravo će Salernitana i Cagliari u nedjelju igrati međusobno u 36. kolu.

Juventus je, pak, ostao četvrti sa 69 bodova, jednim manje od trećeg Napolija, ali i nedostižnih 10 više od pete Rome i šestog Lazija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja