Obavijesti

Sport

Komentari 23

Osijek uzeo bod Dinamu u Maksimiru nakon 4 godine

Osijek uzeo bod Dinamu u Maksimiru nakon 4 godine
1

Remijem 0-0 pred domaćim navijačima Dinamo je izgubio prve bodove pod vodstvom Krune Jurčića. Osijek je uzeo bod nakon dugih četiri godina

VIDEO

Ovo je za nas kao finale Lige prvaka!, rekao je trener Dinama Kruno Jurčić u najavi utakmice protiv Osijeka. Da je doista bilo tako, ne bi Dinamu bilo dovoljno 90 minuta da postane prvak Europe... Prvi put otkako je Jurčić sjeo na Dinamovu klupu 'modri' nisu teren napustili uzdignutih ruku, Osijek je napravio pravo malo čudo i uzeo vrijedan bod. A u posljednje četiri godine u Maksimiru nisu osvojili ni boda!
- Silno smo željeli odigrati dobro zbog te grozne statistike. Imali smo šanse i pobjediti, ali imao je i Dinamo svoje šanse. Sve u svemu, mislim da je ovih 0-0 realan ishod - rekao je zadovoljni trener Osijeka Tomislav Steinbrückner. Osijek se nije povukao kao u proteklim gostovanjima, ostavili su dojam momčadi koja je igrom došla izbjeći poraz.
- Osijek je igrao s jednom špicom, igrao je na kontre, ne bi baš rekao da su došli ovdje igrati... - kaže ipak Kruno Jurčić nakon utakmice koju je šansom otvorio Osijek. I to stativom Primorca nakon pola sata igre, pola sata tijekom kojih se ništa nije događalo. Tek je u nastavku Dinamo uspio pritisnuti Osječane, stvoriti nekoliko šansi. Morales je promašio 'jedan na jedan', Ibanezov udarac u sudačkoj nadoknadi na crti je zaustavio Domagoj Vida. Jurčić je miksao, mijenjao, pokušavao. Nije išlo.
- Svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti, iako postoji puno elemenata na kojima trebamo raditi, koje trebamo popraviti - misli Jurčić. Spomenuo je i pritisak koji donosi borba za naslov prvaka.
- Teško je igrati pod pritiskom da u svakoj utakmici moramo pobijediti, ipak imamo puno mladih igrača. Ali imamo i puno potencijala da igramo i lijepo i lepršavo i rezultatski učinkovito - uvjeren je Jurčić, koji je izgubio svoja prva dva boda. A svaki bod je u utrci s Hajdukom silno važan.
- Sve je manje laganih utakmica, neće biti lako do kraja ni Dinamu ni Hajduku. Imat će i Splićani problema na nekim utakmicama, to je sigurno - kao da je pokušao utješiti kolegu Osijekov trener Steinbrückner. Uzeo je bod Dinamu, u idućem kolu na Gradski vrt dolazi Hajduk...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti