Obavijesti

Sport

Komentari 53

Osijekov Mierez dominira: Uz bok čarobnjaku Leu Messiju!

Osijekov Mierez dominira: Uz bok čarobnjaku Leu Messiju!

Leo Messi je najbolji argentinski strijelac u Europi s 23 gola, a odmah uz njega je igrač Osijeka Ramon Mierez koji je u 22 utakmice zabio čak 18 golova...

VIDEO

Onako snažan, 'nabrijan' i brz prava je napast za protivničke obrane. Pun energije, jedan od onih igrača koji se od prve do posljednje minute ne gasi. I uz to, što je najvažnije, neumoljivo trpa.

Pokretanje videa...

Bjelica i Osječani slave 00:59

Osijek je izvukao pravi jackpot dovođenjem Argentinca Ramona Miereza (23) koji je najbolji strijelac HNL-a s 18 golova. Za to su mu trebale tek 22 utakmice i upravo je on jedan od razloga zašto su Osječani i dalje s Dinamom u utrci za naslov. Za usporedbu, Antonio Mirko Čolak je prošle sezone bio najbolji strijelac s 20 bodova, a sezonu ranije Caktaš je brojao do 19.

Osijek i Rijeka sastali se u 22. kolu HT Prve lige

Obzirom na njegovu formu, gotovo je sigurno da će Mierez nadmašiti njihov učinak, a ako potegne u dvije brzine više, možda uspije srušiti i rekord Eduarda da Silve iz 2006/2007 kada je utrpao rekordna 34 gola.

El Toro trenutno je drugi argentinski strijelac u Europi! 🇦🇷

Objavljuje NK OsijekPonedjeljak, 22. ožujka 2021.

Osim toga što je najbolji strijelac HNL-a, Mierez se može pohvaliti još jednim nevjerojatnim ostvarenjem, a to je da je drugi najbolji argentinski strijelac u Europi! I to uz bok velikom Leu Messiju koji je zabio 23 gola uz 10 asistencija u 26 utakmica. Leo je druga dimenzija i kategorija za sebe, ali zato je Ramon potukao ostalu konkurenciju.

Varaždin i Osijek sastali se u 23. kolu HT Prve lige

Argentinci su poznati nogometni majstori od kojih su neki ostavili ogroman trag u Europi, ali i u takvoj konkurenciji Osijekov El Toro je uspio nadmašiti i Interova Lautara Martineza koji je zabio 'tek' 14 golova, Lucas Alario iz Bayerna je na devet golova, a daleko iza su Kun Agüero i Paulo Dybala koji su propustili veći dio sezone zbog ozljeda. Naravno, lige petice su nekoliko nivoa više iznad HNL-a i nemoguće ih je uspoređivati, ali svakako je ovo veliko priznanje za osječkog strijelca.

I to je dokaz kakav jackpot je Osijek izvukao. Mierez je došao na posudbu iz Alavesa, Osijek ga može otkupiti za 2,5 milijuna era, a iako je odšteta poprilično visoka i za Osječane, vrlo vjerojatno je da će to klub iz Gradskog vrta napraviti jer je u ovome trenutku gotovo nemoguće pronaći igrača takvog kalibra koji garantira više od dvadeset golova po sezoni. I još uz to, ako Mierez ovako nastavi, Osijek bi na njemu za nekoliko godina mogao dobiti 'masne novce'.

Pa obzirom na sve činjenice, tih 2,5 milijuna eura ispadnu 'bagatela'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger