Obavijesti

Sport

Komentari 28

Osijekova crna rupa s čak pet poraza: Je li vrijeme za smjenu?

Osijekova crna rupa s čak pet poraza: Je li vrijeme za smjenu?

Umjesto borbe za vrh, Osijek je na samom startu nove sezone već na -8 za vodećima Dinamom i Goricom, a slijedi Europa. Dio navijača priželjkuje smjenu Ivice Kuleševića, a klub je bez komentara

VIDEO

Sredinom srpnja u Osijeku je raspoloženje bilo fantastično. Tri pobjede zaredom, među kojima su bile i one protiv Rijeke i Hajduka, omogućile su bijelo-plavima status favorita za drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka.

Poraz od Varaždina u pretposljednjem kolu, međutim, pokrenuo je crnu seriju iz koje se momčad Ivice Kuleševića (50) do danas nije izvukla. Tisuće navijača u Wilsonovoj pratili su kako njihovi ljubimci gube u uzbudljivome posljednjem kolu od Lokomotive i završavaju četvrti, a ni početak nove sezone nije donio bolje vijesti.

POGLEDAJTE VIDEO: Huligani u Gradskom vrtu

Pokretanje videa...

Sukob Kohorte i policije na Gradskom vrtu 01:02

Nakon manje bitnog poraza od Puskas Akademije u pripremnoj utakmici u Mađarskoj (3-1), Osječani su u prvom kolu kod kuće odigrali mršavih 0-0 sa Slaven Belupom uz crveni karton Mile Škorića već u 30. minuti. Uslijedio je bolan domaći poraz od Hajduka (2-1) pa visok nedjeljni poraz kod Dinama na Maksimiru (4-1).

Rezultat to ne sugerira, ali Osijek je početkom drugog poluvremena bio bolja momčad i redao je šanse pred Livakovićem. U prvom dijelu propustio je i penal, a Dinamo je, kako je to slikovito opisao trener Zoran Mamić, "visio kao luster".

Dodajte tome i dva autogola Ivušića i Majstorovića, koje su u zapisniku ipak pripisali Gavranoviću i Ademiju, prečku Kleinheislera iz slobodnjaka pa propuštenu stotopstotnu situaciju Mađara u drugom poluvremenu uz još nekoliko bravura Livakovića i bit će vam jasno zašto navijači Osijeka mogu biti nezadovoljni.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL

- Ostali smo bez ičega uz toliko gluposti pred našim golom. Znali smo da će ulazak u sezonu, nakon onog pražnjenja na kraju prošle, biti težak, ali smo svakako vjerovali da ćemo u tri utakmice imati puno bolji učinak od jednog boda - priznao je Kulešević nakon utakmice.

- Morat ćemo tijekom ove stanke u prvenstvu skupiti glave i dodatno poraditi na svemu da bismo bili uspješniji u nastavku borbe za bodove i skorašnjem europskom nastupu - dodao je trener Osijeka.

Pet poraza u šest utakmica (četiri u pet u službenim utakmicama) za bilo koji bi prvoligaški klub upalio alarm, a kamoli u Osijeku koji stremi prema Europi u sezoni na kraju koje bi trebao dobiti i novi veličanstveni stadion. Ali i koji je ostao bez dvojice udarnih napadača Mirka Marića i Antonija Mancea.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL

Mršavi jedan bod u tri kola tjera vodu na mlin kritičarima u gradu na Dravi koji žele odlazak Kuleševića, a nakon debakla na Maksimiru takvih je sve više. No čini se da ima podršku uprave, barem zasad, koja je službeno bez komentara.

Hoće li dočekati godinu dana na klupi Osijeka, koju je preuzeo 21. rujna nakon razlaza kluba s Dinom Skenderom, veliko je pitanje. Nakon reprezentativne stanke Osijeku slijedi novi derbi protiv Rijeke kod kuće, što bi Kuleševiću mogla biti posljednja šansa za spašavanje pozicije, a potom putuje u Varaždin, gdje je sve loše počelo po njegove.

Kulešević je u 40 utakmica pobijedio 15 puta (37,5 posto), remizirao 13 puta (32,5 posto) i izgubio 12 puta (30 posto). Za usporedbu, Skender je u 19 utakmica imao devet pobjeda (47,4 posto), pet remija i pet poraza (po 26,3 posto)...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja