Obavijesti

Sport

Komentari 13

Osječane čeka najduži put ikad: Uf, to je baš veliki problem...

Osječane čeka najduži put ikad: Uf, to je baš veliki problem...

Ono što sada znamo je da su u natjecateljskom ritmu, da imaju dosta iskusnu momčad, s puno internacionalaca, a da bismo nešto konkretnije pričali o njima, moramo ih više puta pogledati, rekao je trener Osijeka

VIDEO

Nogometaši Osijeka novu sezonu HNL-a otvorit će 16. srpnja protiv Gorice u Gradskom vrtu, a pet dana kasnije kreće njihov europski put. Početak nije mogao biti dalji. Osječani će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv kazahstanskog Kizilžara! Prvi susret na rasporedu je 21. srpnja u 4000 km udaljenom Nur-Sultanu (Astana).

Pokretanje videa...

Lovrićev doček u Osijeku 03:55

- Sigurno ćemo se detaljnije informirati o njima, danas to nije problem. Vidim da imaju sljedeću utakmicu 19. lipnja protiv Šahtera Karaganda, tako da ćemo ih i tu imati priliku vidjeti. No, dosta je još vremena do naše međusobne utakmice, moguće je da će se do tada neke stvari kod njih promijeniti, u smislu nekih novih igrača. Ono što sada znamo je da su u natjecateljskom ritmu, da imaju dosta iskusnu momčad, s puno internacionalaca, a da bismo nešto konkretnije pričali o njima, moramo ih više puta pogledati - rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica za klupske stranice.

Početak priprema nogometaša Osijeka za nadolazeću sezonu

Utakmica je za više od mjesec dana. Osječani su tek krenuli s pripremama i brušenjem forme za novu sezonu i ima vremena za pripremu.. No, definitivno u oči bode udaljenost koju će morati prevaliti do Kazahstana. Kizilžar utakmice ne igra u svom matičnom Petropavlovsku koji je na granici s Rusijom, već u glavnom gradu Nur-Sultanu. Kako god, čeka ih daleki put, kakav nikada nisu imali u europskim natjecanjima.

- To je dosta veliki problem. I vremenska razlika od četiri sata i naporan, dugotrajni put. Trebamo dobro razmisliti, vjerojatno krenuti i dva dana ranije u odnosu na termin utakmice kako bismo se što bolje prilagodili i ušli u njihov ritam. Morat ćemo se na pravi način adaptirati na sve to kao i na teren s umjetnom travom koji nas očekuje na Astana Areni, kako bismo odradili kvalitetnu utakmicu - priča Bjelica. 

Osijek i Hajduk sastali se u 29. kolu HT Prve lige

Kazahstanci su trenutno vrlo nisko, nakon 12 kola tek 11. klub u prvenstvu od 14. Prošle sezone osvojili su mjesto u prvenstvu i na Transfermarktu vrijede šest milijuna eura. Na papiru idealan protivnik, no Osječani će muku mučiti s drugim stvarima na koje ne mogu utjecati. To je umjetna trava, četiri sata vremenske razlike i ogromna udaljenost.

- Svih pet protivnika koje smo mogli dobiti su prolazni. Jedino nisam htio Lechiju Gdansk jer ih dobro poznajem, atmosferu koja tamo vlada na stadionu, uostalom sjetimo se našeg lanjskog gostovanja kod Pogona. Dobro da smo ih izbjegli, ovi ostali su svakako prolazni, najvažnije je da se dobro pripremimo i budemo u dobrom stanju u tom trenutku - završio je Bjelica. 

Suparnik Rijeke u drugom pretkolu Konferencijske lige je švedski Djurgarden, a kako trenera još nema na vidiku, suparnika je komentirao Robert Palikuča, generalni menadžer za sport HNK Rijeka.

- Izvukli smo najizazovnijeg protivnika iz te skupine potencijalnih suparnika u ovoj fazi Konferencijske lige. U europskim natjecanjima nema više laganih suparnika bez obzira na fazu natjecanja, ali reputacija i snaga švedske ekipe stavlja nas odmah pred jedan pozitivan izazov - rekao je Robert Palikuča za internetski portal Rijeke. 

 Prva utakmica 21. srpnja igra se na Rujevici. 

- Djurgarden je dosad odigrao 11 utakmica u švedskom prvenstvu tako da će kroz prvenstvo biti u punoj natjecateljskoj formi. Veselimo se tom izazovu i bit će to dvije jako zahtjevne utakmice. Sve u svemu radi se o jednoj jako dobroj ekipi, a na nama je da se maksimalno spremimo i izborimo prolazak u iduće kolo - ocijenio je Palikuča.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti