Trener Osijeka uoči Adanaspora | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 12

Osječani pred teškim zadatkom: Najveći ispit! Želimo dostojno prezentirati hrvatski nogomet

Osječani pred teškim zadatkom: Najveći ispit! Želimo dostojno prezentirati hrvatski nogomet

Sve momčadi u Turskoj imaju lijepe stadione, znamo što nas očekuje, ali fokusirani smo na sebe i na naš učinak na terenu, rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas

VIDEO

Četiri utakmice Osijek je odigrao na početku sezone, a svaki put je izašao kao pobjednik! Rušili su Slaven Belupo, Rudeš te dvaput mađarski ZTE za plasman u treće pretkolo Konferencijske lige. No, ovaj put ih čeka jako težak zadatak.

Pokretanje videa...

Rudeš - Osijek 3-4 (sažetak) 10:55

Osječani su u poslijepodnevnim satima srijede sletjeli u Adanu pa potom odradili trening na prekrasnom novom zdanju Adanaspora. Prije toga je trener Stjepan Tomas, poznato ime turskoj javnosti, stao pred novinare i podijelio dojmove uoči važne utakmice za Osijek. Cilj je jasan, to je plasman u grupnu fazu, no put je pakleno težak. Osim što prvo moraju izbaciti Adanaspor, u play-offu će ih čekati poraženi iz susreta između Olympiacosa i Genka. Utakmica počinje u četvrtak u 20 sati.

Zagreb: Osijek gubio od Rudeša pa pobijedio rezultatom 4:3

- Sve momčadi u Turskoj imaju lijepe stadione, znamo što nas očekuje, ali fokusirani smo na sebe i na naš učinak na terenu. Nadam se da ćemo s dobrim fokusom i pozitivnim rezultatom napraviti to da u uzvratu odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i osiguramo prolaz - rekao je Tomas koji je dio igračke i trenerske karijere proveo u Turskoj.

Bijelo-plave su u Adani dočekale visoke temperature na koje će se trebati što prije prilagoditi.

- Očekivao sam i veću vrućinu, čak i 45 stupnjeva Celzijevih uz 80 ili 90 posto vlage. Ovo je za sada okej, u vrijeme utakmice će biti 30-ak stupnjeva i mislim da će uvjeti biti optimalni za dobru utakmicu.

Zagreb: Osijek gubio od Rudeša pa pobijedio rezultatom 4:3

Na noge današnjem suparniku Osijek dolazi s četiri uzastopne pobjede, ali ni za koga nije upitno da je pred kapetanom Vedranom Jugovićem i društvom najzahtjevniji ispit dosadašnje sezone.

- Sigurno je ovo najveći ispit do sada, znamo koliko je Adana značajna momčad u turskom prvenstvu. Znamo i kakav su uspon imali u samo nekoliko godina, riječ je o ozbiljnoj momčadi koja ima dobre individualce, predsjednik ulaže ogroman novac u ovu momčad, ali i mi imamo svoj cilj, fokusirani smo na sebe i ništa nas neće omesti na tom putu. Ako budemo pravi možemo se nadati pozitivnom rezultatu u četvrtak.

Dobra vijest za Bijelo-plave i trenera Stjepana Tomasa je povratak u kadar važnog braniča Adriana Leona Barišića.

- Gotovo cijela momčad je na okupu, a vratio se Barišić za kojeg svi znamo koliko je važan za ovu momčad. Nadamo se da će dečki od prve minute ući u utakmicu kako priželjkujemo i da ćemo ovdje u Turskoj dostojno prezentirati hrvatski nogomet - zaključio je Stjepan Tomas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner