Obavijesti

Sport

Komentari 6

Osječani spremni za putovanja: "Neka 10 igrača stalno igraju"

Osječani spremni za putovanja: "Neka 10 igrača stalno igraju"
1

Ja sam smatrao da će oni koji su počeli u nedjelju biti fizički jaki. Ali, slušajući vas, ne bih smio više promijeniti nijednog igrača jer se to naziva eksperimentom, kontrirao je Zoran Zekić

VIDEO

Nogometaši Osijeka ispustili su dva boda na otvaranju sezone HNL-a protiv debitanta Rudeša, no nemaju previše vremena za analizu jer ih za dva dana već čeka uzvratna utakmica drugog pretkola Europske lige protiv Luzerna u Švicarskoj, gdje brane vodstvo 2-0 iz prve utakmice.

- Danas je odmor najviše prisutan, tako da ćemo tek u srijedu u Luzernu odraditi normalniji trening. Jednostavno nemamo vremena, tako nalaže situacija. Nadam se da ćemo svi zajedno biti zdravi u glavi - otkrio je trener Zoran Zekić na konferenciji za novinare.

Šef bijelo-plavih poštedio je nekolicinu igrača u nedjeljnom ogledu protiv Rudeša, Tomislava Šoršu, Matea Baraća, Benedika Mioča i Roberta Mudražiju, no pokazalo se kako njihove zamjene nisu dobro reagirale.

- Ja sam smatrao da će oni koji su počeli u nedjelju biti fizički jaki. Ali, slušajući vas, ne bih smio više promijeniti nijednog igrača jer se to naziva eksperimentom. Kad ne pobijediš, onda se to tako može nazvati. Sad ćemo probati izabrati deset igrača pa neka igraju ti svaku utakmicu - nasmijao se Zekić i nastavio:

- Šalu na stranu, sastav bi trebao biti onaj koji je počeo protiv Luzerna prije sedam dana. Nadam se da će i pristup i zalaganje biti dobri. Luzern će sigurno biti puno ozbiljniji, imaju ispred sebe sedam dana treninga više. Imat će tri nova igrača u prvih 11, ali i publiku iza sebe, tako da moramo biti spremni na sve te izazove, proći sve moguće scenarije i razmišljati pozitivno, da se vratimo doma s prolazom u sljedeći krug.

NK Osijek - FC Luzern

Luzern je bio nositelj u ovom okršaju, ali pokazao je da nije nikakav bauk. Ipak, ništa još nije gotovo, upozorava Zekić.

- Imamo lijepu prednost, ali ne smijemo ući ni u kakvu paniku i braniti se. Moramo biti smireni i jaki na lopti. Trebamo biti kompaktni. Pojavom Tomija Jurića igrat će s dva klasična napadača, bit će preskakanja igre pa i na to moramo obratiti pozornost. Zapravo, moramo biti spremni na sve. Moramo zabiti gol i bit će nam puno lakše - istaknuo je.

U svlačionici Osijeka proteklih je dana jako burno. Na izlaznim vratima iz kluba Josip Knežević koji je dogovorio transfer s Puskás akademijom, Aljoše Vojnovića i Milovana Petrovikja nema u kadru, a Nikola Matas tek se vratio nakon ozljede.

- Ne znam što tu nije jasno. Svi ti igrači treniraju osim Kneževića, koji je ozlijeđen. Ide li u Puskás ili ne, to ćete dobiti od kluba. Svi su igrači u kadru, svi znaju u kakvom su stanju. Svi su na dispoziciji i, kad budu dobili šansu, nadam se da će je iskoristiti. Što će se događati do kraja prijelaznog roka, o tome ne mogu razgovarati, ali vjerojatno će još biti i odlazaka i dolazaka. Jako je malo vremena, a puno zbivanja pa vam neke stvari ne možemo pojasniti. Treba proći ovaj Luzern pa ćemo lakše dalje - rekao je Mihić.

Glasnogovornik kluba Mario Mihić otkrio je informacije oko Kneževićeva (eventualnog) transfera.

- Dok direktor kluba Igor Galić ne stavi potpis na zahtjev za raskidom, od toga nema ništa. Taj je posao polovično završen. Ne znači da neće biti, ali još uvijek nije gotov.

Zanimljivo je kako bi Osječani trebali izbivati iz grada na Dravi sljedećih deset dana. Naime, iz Švicarske će avionom izravno u Pulu, gdje ih u nedjelju čeka utakmica protiv Istre 1961. Tamo bi, u slučaju prolaska u treće pretkolo Europske lige, ostali sve do srijede, a onda letjeli u Nizozemsku na okršaj s velikim PSV-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju