Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ostala samo jedna kandidatura za Euro 2028., Turska odustala

Ostala samo jedna kandidatura za Euro 2028., Turska odustala

Konačna bi odluka trebala biti poznata u utorak nakon službenih prezentacija, a u kandidaturi su i dva neizgrađena stadiona, među kojima i onaj na doku u Liverpoolu

VIDEO

Europsko nogometno prvenstvo 2028. gotovo sigurno igrat će se u Ujedinjenoj Kraljevini i Republici Irskoj nakon što je kandidaturu i službeno povukla Turska.

Turci su se umjesto toga pridružili Italiji u kandidaturi za Euro 2032. I jednu i drugu kandidaturu u utorak bi trebao potvrditi Uefin izvršni odbor.

POGLEDAJTE VIDEO: "Vatreni" na Wembleyu

Pokretanje videa...

Wembley uoči Engleska - Hrvatska 02:18

"Prezentacije na tom sastanku bit će važan dio izbora i uzet će se u obzir kod donošenja konačne odluke", kažu u Uefi.

Deset stadiona izabrano je za otočki Euro poput londonskog Wembleya, Principality Stadiona u Cardiffu, Aviva Stadiuma u Dumblinu, Hampden Parka u Glasgowu, ali i dva neizgrađena stadiona: Casement Park u Belfastu (u planu renovacija) i Bramley-Moore Dock u Liverpoolu, novi stadion Evertona koji niče na doku.

Osim njih, na popisu su i stadion Tottenhama u Londonu, Etihad u Manchesteru, St. James' Park u Newcastleu i Villa Park u Birminghamu.

Istanbul je u lipnju ugostio finale Lige prvaka nakon nekoliko odgoda, ali Turska još nije bila domaćin nekog velikog nogometnog natjecanja.

Prema nacrtu kvalifikacija za Euro 2028., zemlje domaćini, s obzirom na to da ih je pet, neće imati automatsko mjesto na završnom turniru, ali će Uefa osigurati da barem dvije igraju na tom Euru. Konačna odluka o domaćinu znat će se u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini