Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ostao je sam protiv svih: Mandžo je van kontrole...

Ostao je sam protiv svih: Mandžo je van kontrole...
6

Mario Mandžukić je igrač kojeg apsolutno nitko ne može kontrolirati. Ne mogu to njegovi protivnici, a ni suigrači, a najmanje siroti trener Kruno Jurčić

VIDEO

U kafiću na zagrebačkoj Peščenici još pričaju legende o Štefu Lamzi. Kažu da mu je Branko Zebec jutro prije utakmice protiv Eintrachta 1967. dao dva konjaka pa ga potom natjerao da smlati kilogram jagoda. Štef je valjda pretjerao u piću večer prije utakmice, pa ga je šef jedino tako mogao “razdrmati”. Rezultat: Lamza je uništio Nijemce i Dinamo je nadoknadio 0-3 iz Frankfurta. Lamza je jedan od onih velikih igrača koje ne mogu kontrolirati ni protivnici, ni suigrači, a najmanje trener. Takav je, primjerice, nekoć u Hajduku bio Blaž Slišković.
- Dobili ste velikog igrača, ali i velik ‘belaj’ - rekli su Mostarci hajdukovcima kad je Baka potpisao za Hajduk.
Igrao je nezaboravno, zabijao iz kornera, publika ga je obožavala, ali... Bio je “malo na svoju ruku”. Noćario je, zabušavao i u biti Hajduku - baš kao i Lamza Dinamu - dao puno manje nego što je mogao. Mandžukić nije ništa drugo doli Lamza ili Baka novog doba. Mandžo, doduše, ne cuga, ali njega ni trijeznoga ne može kontrolirati apsolutno nitko - ni protivnici ni suigrači, a najmanje siroti Jurčić. Najsretniji je dok je sam protiv svih, ako pred sobom ima neki Eintracht (čitaj Ajax, Spartu, Hearts...), koje razbije sam da ga je milina gledati. No Mandžo, nažalost, nema svojeg Zebeca i ako umjesto “Eintrachta” stigne Međimurje ili Rijeka, eto ti “belaja”.
A da ga pokušaju ukrotiti konjakom i jagodama?

TOP PET DOMAĆIH problematičnih nogometaša

STJEPAN LAMZA - nesretan pad s balkona u alkoholiziranu stanju upropastio je karijeru jednog od najtalentiranijih igrača u povijesti Dinama.
BLAŽ SLIŠKOVIĆ - bio je jedan od najspektakularnijih igrača u povijesti Hajduka, ali zbog nesportskog načina života nije imao karijeru kakvu je mogao.
MILAN RAPAIĆ - u derbiju protiv Dinama odmah je nakon ulaska s klupe prošao igrača i zabio golčinu u rašlje sa 30 metara. Onda je pokazao treneru da ga vrati na klupu jer su bili posvađani.
SILVIO MARIĆ - malo ozljede, malo noćni život i Mara je prokockao šansu da ostvari veliku karijeru. Uz razbijanje Partizana, najjači mu je potez bilo gostovanje kod Malnara “pod gasom”.
MARKO VIDUKA - iz Dinama je otišao za siću jer je bio problematičan, no u Celticu i Leedsu toliko se uozbiljio da je postao jedan od boljih centarfora na Otoku.

TOP PET STRANIH NOGOMETAŠA koji su bili 'na svoju ruku'.

PAUL GASCOIGNE - čudesni talent i neviđen problem od igrača. Netko mu je rekao da ima iq manji od broja na dresu, a Gazza je pitao: “A što je to iq?!”. Jednom je sucu pokazao žuti karton.
GARRINCHA - desna noga bila mu je šest centimetara kraća, što ga nije spriječilo da bude jedan od najvećih driblera ikad. Postao je ovisnik o alkoholu i umro u siromaštvu.
GEORGE BEST - nogomet, komadi, alkohol pa opet malo nogometa... Jedan od najvećih talenata ikad prestao je ozbiljno igrati puno prije 30. godine. Preminuo je od posljedica alkoholizma.
ERIC CANTONA - otjerali su ga iz Francuske jer se tukao na terenu. Kung-fu potezom udario je navijača Crystal Palacea. Slušao je jedino sir Alexa. Ali samo ponekad.
ADRIANO - nekoliko sezona igrao je toliko dobro da su mu u Interu dali nadimak životinja. No Adriano se propio. Umjesto
da postane najbolji, vratio se u svoj Brazil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica