Obavijesti

Sport

Komentari 38

Oštar napad na EHF: Vardar se žalio na skandalozno suđenje

Oštar napad na EHF: Vardar se žalio na skandalozno suđenje
1

Rukometaši Vardara nisu se uspjeli plasirati na Final Four u Kölnu zahvaljujući manjem broju golova u gostima. No ne mire se s tim i najavili su žalbu na suđenje

VIDEO

Vardar nastavlja ono što je Zagreb davno započeo, borbu protiv sumnjivih sudačkih odluka  u europskom rukometu. Povod je uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Flensburga. Vardar je u Skoplju pobijedio 27-25 što nije bilo dovoljno da se plasiraju na Final Four. U Köln je tako otišao Flensburg zahvaljujući većem broju golova u gostima (u Njemačkoj je bilo 24-22).

No u Vardaru se ne mire samo tako s ispadanjem iz Europe i najavili su žalbu EHF-u zbog, po njihovom mišljenju, skandaloznog suđenja u uzvratnoj utakmici. Svoje su tvrdnje argumentirali videom u kojem su prikazane sve sumnjive odluke španjolskog sudačkog para Lopez/Ramirez koji je prema njihovim tvrdnjama imao dvostruki kriterij.

- Ne znam tko je utjecao na suđenje, no sa sigurnošću mogu reći da nije bilo pošteno. Ne znam čija je to odluka bila, teško je pronaći dokaze za to, no uvjeren sam da je Vardar zaslužio plasman u Köln - rekao je predsjednik Vardara Sergej Samsonenko te dodao kako je sve istaknuto u priloženom videu:

- Napravili smo kompletnu analizu utakmice, a u videu možete vidjeti odluke sudaca na našu štetu. Šaljemo ovaj video EHF-u i IHF-u jer želimo dokazati da ništa nije bilo slučajno. Dapače, sve te sudačke odluke bile su namjerno na našu štetu. Znamo da ne možemo ništa promijeniti, no smijemo se nadati da možemo utjecati na to da se takvo suđenje više ne ponavlja u budućnosti. Bio je to najteži trenutak u mom životu.

Ruskog vlasnika Vardara očito su jako uznemirili španjolski suci i europska rukometna federacija.

- Nikako nije dobro kada momčad cijelu sezonu trenira za taj finalni turnir, kada uložite puno novca u projekt, a onda vam dođu dva suca i počine takav zločin na parketu. Sramota je da se to događa u gradu koji daje tri predstavnika u Ligi prvaka (Vardar u ženskom i muškom rukometu te Metalurg), u zemlji koja živi za rukomet, ljudima koji tako fantastično bodre svoju momčad. To nije u redu!

Samsonenko je najavio i osnivanje udruženja stručnjaka kako se takve stvari više ne bi ponavljale.

- Želim inicirati osnivanje neovisnog tijela u kojem će biti iskusni suci, iskreni ljudi koji će informirati javnost i nadležne federacije u svrhu zaštite klubova od ovakvog nepoštenog suđenja. To se jednostavno mora učiniti. Nije tajna da je europski rukomet u najtežoj situaciji u odnosu na ostale sportove. Mnogi su klubovi u Europi i Rusiji bankrotirali, a to je između ostalog i posljedica lošeg suđenja. Zamislite, uložite novac u klub, a onda vas suci pokradu. Pa tko bi onda želio ulagati i sljedeće sezone?! Neka u EHF-u i IHF-u budu zahvalni što je netko to rekao na glas. Ako žele fair-play, onda fair-play mora biti na svim razinama. Danas se to dogodilo nama, sutra će nekom drugom - zaključio je oštro Samsonenko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini
Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'
SPRDAJU SE S HAJDUKOM

Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'

"Propala familija HNK Hajduk Split", stoji na transparentu koji je netko ostavio preko puta ureda bivšeg člana Hajdukova Nadzornog odbora u Jurišićevoj ulici u Zagrebu