Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Ostat ćete mi u sjećanju kao trener koji me najviše naučio'

'Ostat ćete mi u sjećanju kao trener koji me najviše naučio'
1

Kao i u svakom odnosu, imali smo uspone i padove, ali smo se uvijek izdignuli i zadržali međusobno poštovanje, napisao je Bruno Petković nakon što je Bjelica i službeno postao bivši trener Dinama...

VIDEO

Plan koji je počeo u veljači u Mostaru, da se s klupe Dinama makne Nenad Bjelica, dovršio se u četvrtak u Maksimiru iza podneva kada se hrvatski prvak i konačno rastao s Bjelicom.

Bjelica je jutros oko pola 10 stigao na Maksimir i to u pratnji svog odvjetnika Tomislava Kasala, inače klupskog odvjetnika Hajduka. Iako se sve očekivalo da se okonča prije podneva, odužilo se i tek su četiri sata kasnije svi napustili maksimirske prostorije. Neki više zadovoljni, neki manje.

U Dinamo je došao u svibnju 2018. kada je zamijenio Nikolu Jurčevića i odmah osvojio Kup pobijedivši Hajduk u finalu. Doveo je klub do osmine finala Europske lige i osigurao europsko proljeće nakon 49 godina čekanja, bili su na korak od osmine finala Lige prvaka i novog europskog proljeća, ali posla ga je koštao korona virus.

Belek: Igrači Dinama odradili jutarnji trening 3. dana zimskih priprema u Turskoj

Dinamo je nametnuo igračima i treneru smanjenje plaća, a oni su to odmah odbili. Bjelica je na koncu svega raskinuo ugovor s klubom, a igrači su polako počeli prihvaćati manje plaće.

Protekle dvije godine bile su nevjerojatne za navijače Dinama, kao i za igrače. Neki su jako puno napredovali pod Bjelicom, a jedan od njih je Bruno Petković. Došao je kao anonimac u Dinamo na ljeto 2018., a Bjelica mu je pomogao da se vrati na pravi put i pretvorio ga u reprezentativca. Napadač 'modrih' oprostio se od bivšeg trenera na Instagramu.

- Kao i u svakom odnosu, imali smo uspone i padove, ali smo se uvijek izdignuli i zadržali međusobno poštovanje. Ostat ćete u sjećanju kao trener koji me je najviše naučio o stvarima na terenu, ali i van njega. Hvala Vam na svemu, sretno u budućnosti i srest ćemo se opet - poručio je Petković.

Dinamo je ove sezone nakon 26 kola praktički osigurao naslov prvaka Hrvatske, ali Bjelica ga neće proslaviti, već njegov nasljednik. A to bi trebao biti Igor Jovićević. Nenad je tako protiv Hajduk u ožujku odradio posljednju utakmicu na klupi 'modrih', a to mu je bila jubilarna stota. Pa tako i posljednja.

- Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda odjednom sve je to nestalo. Nisam se stigao ni posvađati, a očito je ova cijela situacija s korona virusom bila detonator. Razgovarao sam sa Zdravkom Mamićem 18. ožujka i normalno, planirali smo novu sezonu - rekao je Bjelica na odlasku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka