Obavijesti

Sport

Komentari 220

"Osuđujemo ispade generacije 1997. i odbijamo im članstvo'

"Osuđujemo ispade generacije 1997. i odbijamo im članstvo'
3

Dinamo odbija zahtjev za članstvom Dariju Šimiću, Silviju Mariću i Igoru Bišćanu, dok Tomislav Šokota nije niti podnio zahtjev, piše u priopćenju na stranici kluba

VIDEO

U ponedjeljak navečer je održana redovna sjednica Izvršnog i Nadzornog odbora Dinama, a donesena je odluka kojom klub odbija zahtjev za članstvom generaciji '97.

Radi se o Igoru Bišćanu, Tomislavu Šokoti, Silviju Mariću i Dariju Šimiću, koji traže demokratske izbore u Dinamu po principu "jedan član, jedan glas". 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Na redovitoj sjednici IO-a i NO-a GNK Dinamo, održanoj 31.3.2014. donesena je jednoglasna odluku kojom se najoštrije osuđuju javni i medijski istupi četvorice bivših nogometaša našega kluba. Naime, u svojim istupima navedena četvorica, Igor Bišćan, Silvio Marić, Tomislav Šokota i Dario Šimić, skrivajući se iza parole „Jedan član, jedan glas“ pučističkim metodama žele preuzeti upravljanje GNK Dinamom. U svojim javnim nastupima tako su opetovano iznijeli mnoštvo neistina i uvreda na račun funkcioniranja kluba, njegovih tijela i vodećih ljudi.

Pozivanjem na ulične nemire, lažnim podacima, pritiskom na državna tijela i hajkom na tijela kluba rade na rušenju najuspješnijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj.

IO još jednom naglašava da GNK Dinamo djeluje po klupskom statutu, koji je pak sukladan svim hrvatskim pozitivnim zakonskim propisima i potvrđen od svih nadležnih tijela. Naš rad i ukupno poslovanje su pod stalnom kontrolom Nadzornog odbora i gotovo svakodnevnim nadzorom ovlaštenih gradskih i državnih institucija koje nisu pronašle nikakvu ozbiljniju primjedbu.

Nitko ozbiljan ne bi žrtvovao dobitnu kombinaciju sportski i financijski najuspješnijeg kluba kako bi zadovoljio ambiciju pojedinca ili čak produženih ruku političara koji pretendiraju arbitrirati u svemu s konačnim ciljem apsolutne kontrole, to jest preuzimanja kluba bez ikakve ponuđene vizije.

Ovaj IO i NO sigurno neće podleći pritiscima ulice kao niti pritiscima plasiranim kroz medije. Uvijek ćemo postupati po svojoj savjesti i zakonskim propisima, a za sve naše nekadašnje igrače vrata kluba su uvijek bila i bit će otvorena, ali samo kroz legalna tijela.

Sukladno navedenom IO na prijedlog povjerenstva, a temeljem Članka 12. Stavak 2. Statuta GNK Dinamo odbija zahtjev za članstvom Dariju Šimiću, Silviju Mariću i Igoru Bišćanu, dok Tomislav Šokota nije niti podnio zahtjev."

Čelnici Dinama više ne idu u poljudsku ložu

Prije nekoliko dana je Hajduk donio odluku kojom izvršni predsjednik Zdravko Mamić više ne smije na Poljud zbog incidenta na utakmici Hajduk-Dinamo kada se fizički sukobio s Ivom Begom. 

"Modri" su na istoj sjednici odlučili kako odsad "niti jedan član Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora te ostalih tijela neće više pratiti utakmice kao gost Hajduka iz tzv. svečane lože, sve dok se ta umjetno izazvana spirala mržnje i netolerancije ne prekine."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled