Sport

Komentari 0

Osviještene OI: Osim medalja, i kreveti od recikliranog kartona

Osviještene OI: Osim medalja, i kreveti od recikliranog kartona

Organizatori nadolazećih Olimpijskih igara u Tokiju odlučili su iskoristiti potencijal recikliranih stvari te će nakon medalja i olimpijske baklje, od recikliranog materijala biti i kreveti u olimpijskom selu

Okvir kreveta u olimpijskom selu bit će od recikliranog kartona! Dug 2.10 metara i s nosivosti od 200 kilograma, a na njemu madrac od polietilenskih materijala koji će nakon igara biti iskorišteni za plastične proizvode. 

Ogledni primjerak predstavljen je u Tokiju, a napravit će se još oko 26 tisuća kreveta za Olimpijske i Paraolimpijske igre. Osim okvira kreveta, i medalje će biti od recikliranog materijala iz potrošačke elektronike skupljene u japanskoj prijestolnici. Oko 32 kilograma zlata te 3,5 tone srebra i 2,2 tone bronce uspjeli su 'izvući' za izradu medalja.

Kako bi igre bile što ekološki prihvatljivije, i baklja je napravljena od aluminijskog otpada, recikliranih dijelova iz uređaja za domaćinstvo te plastičnog otpada iz mora, dok će električna energija biti iz obnovljivih izvora. 

Najčitaniji članci