Obavijesti

Sport

Komentari 25

Tata Bojan zna: Što mi Stipu više podcjenjuju, on je prkosniji

Tata Bojan zna: Što mi Stipu više podcjenjuju, on je prkosniji
1

PONOSNI TATA Brzo sam shvatio da on neće biti taj koji će dobivati batine. Zaslužio je pobijediti i biti najbolji teškaš u povijesti, istaknuo je Bojan Miočić

VIDEO

Bio sam na samo jednoj borbi svojega sina. I baš je tad izgubio od Struvea. Nakon toga sam rekao da više ne idem na njegove borbe, rekao je Bojan Miočić (56), otac Stipe Miočića (35).

U noći na nedjelju Stipe u Bostonu brani teškaški UFC naslov protiv Francisa Ngannoua. Prema kladionicama je američki borac hrvatskih korijena priličan autsajder.

- Stipe je već navikao na to. Stalno se priča: ‘Ovo je Stipin posljednji meč kao prvaka’, a on uvijek pobijedi. Tako će biti i u subotu protiv Ngannoua. Ne sjećam se borbe da ga je ikad netko proglasio favoritom. Možda je tek protiv Oveerema bilo 50-50 - kaže tata Bojan.

Ngannou odnedavno ima i službeno najsnažniji udarac u svijetu. Barem tako tvrdi UFC, na čijem je institutu i provedeno testiranje.

- To ništa ne znači, pa svi teškaši imaju snažan udarac. I samo jedan pravi pogodak može značiti nokaut. Ngannou je snažan, no i Stipe je jak. Bit će to jako teška borba, ali ja znam tko će pobijediti - rekao je tata Miočić, koji će kod kuće u Linzu borbu pogledati u društvu supruge, kuma i nekoliko prijatelja.

- Nekad me je bilo strah za njega, ali više nije. Mislim, nije mi ni danas svejedno, to je ipak opasan sport, no nakon tri-četiri borbe shvatio sam da će biti veliki borac i da neće on biti taj koji će dobivati batine - istaknuo je tata Miočić.

Unatoč tome, ne voli ići na borbe. I nije to samo zbog onog poraza od Struvea.

- Mislim da je i Stipi puno draže kad me nema, ili njegove mame. Ovako se i on brine za nas, razmišlja o tome kako mi podnosimo te njegove borbe te udarce u lice i tijelo - kaže Bojan.

U Linzu radi u tvornici prozora i baš svi znaju tko mu je sin.

- Svi gledaju njegove mečeve. Imamo u tvornici i Brazilaca koji su navijali za Stipu čak i kad se borio protiv Juniora dos Santosa i Fabricija Werduma. I mene su iznenadili - kaže tata.

Čelni ljudi UFC-a otvoreno navijaju za Ngannoua, i to malo smeta tatu Miočića.

- Što više podcjenjuju mojega sina, to je on jači i prkosniji. Samo neka tako nastave, to će mu samo dati još više goriva.

Od Stipina poraza od Struvea prošlo je pet i pol godina, a s tim vremenskim odmakom tata Miočić je došao do zaključka da je taj poraz i pretvorio njegova sina u ovo što je danas - šampion.

- Mentalno je napravio veliki zaokret. Postao je puno ozbiljniji, počeo je paziti na svaki detalj tijekom treninga.

Unatoč vrhunskoj borilačkoj karijeri, Stipe i dalje radi kao vatrogasac.

- I nikad neće dati otkaz. Voli svoj posao, a prije svega voli pomagati drugima - kaže tata Bojan, koji se redovito čuje sa sinom prije mečeva.

- Čut ćemo se u subotu prije meča i odmah nakon. Kad je borba inače nismo često na liniji, ne želim ga smetati.

Stipe se mješovitim borilačkim vještinama počeo baviti 2010., a njegov izbor je tad prilično iznenadio tatu Bojana.

- Za MMA nikad prije nije pokazivao neko zanimanje. Nikad nije upalio TV i prebacio na borbe. Međutim, jednom prilikom je sparirao jednom borcu uoči meča te se odmah navukao. Odmah mi je tad rekao: ‘Tata, želim se ovim baviti’. I tako je sve počelo - rekao je Bojan.

A danas je Stipe teškaški prvak i obrani li naslov i treći put, što nikome nije uspjelo, postat će najveći u povijesti.

- E, to bi bilo sjajno. Mislim da je to zaslužio svojim odricanjem i žrtvom - kaže Miočić stariji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka