Obavijesti

Sport

Komentari 3

Otac i kći za volanom protiv - sina: Tko izgubi, plaća ručak!

Otac i kći za volanom protiv - sina: Tko izgubi, plaća ručak!
4

Otac je vozio motocikle, mi smo s njim išli po utrkama, pa i sami kasnije počeli voziti. Brat je kasnije počeo i s kartingom, otac s relijem i tu smo se svi našli, otkrila je Dora Ravenščak kako je počela obiteljska priča s relijem

VIDEO

Otac i kći u jednoj Ford Fiesti Rally4, sin i njegov partner u drugoj. Među hrvatskim posadama na Croatia Rallyju koji je ucrtao Hrvatsku na svjetsku kartu relija čak troje natjecatelja nosilo je isto prezime - Ravenščak. Odnosno, otac i kći natjecali su se protiv - sina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ogier protiv policajca 00:35

- Ovo je za nas ostvarenje sna, kao nekome Formula 1. I tko izgubi inače, plaća ručak - kaže Dora Ravenščak (27), suvozačica svom ocu Krešimiru (55), ujedno i glavnom “krivcu” zbog kojeg je obitelj iz Svete Nedelje proteklih dana proživjela najveće trenutke automobilističke karijere. 

Da, nastup na Svjetskom prvenstvu ostvarenje im je sna. Uostalom, Dora se odmah pohvalila na društvenim mrežama, točnije na Facebooku.

- Hej, svijete, ja sam Dora i suvozač sam na Svjetskom prvenstvu u reliju u Hrvatskoj. 

Naravno, sve je počelo zbog oca, koji ih je navukao u automobilistički svijet. 

- Otac je vozio motocikle, mi smo s njim išli po utrkama, pa i sami kasnije počeli voziti. Brat je kasnije počeo i s kartingom, otac s relijem i tu smo se svi našli - dodala je Dora, koja još ne planira sjesti za volan.

- Jednom sam pokušala i nije mi se svidjelo koliko sam mislila - prisjetila se Dora.

Brat Martin, pak, “odvojio” se od obitelji pa je u automobilu s Tomislavom Tomaškovićem, a u počecima mu je i sestra davala upute.

- Kad sam imao 16, na reliju u Santa Domenici Dora mi je bila suvozačica.

Majka? Ona sigurno neće za volan... Ona je logistička pomoć i najveća navijačica.

- Probala je samo jednom kao suvozačica, nju je strah. Čak ni ne gleda utrke, ali naša je najveća podrška. Smiruje nas i što god mi poželimo, ona nam ispuni i smiruje nas. Mama Blaženka je s nama u boksu te ispunjava sve naše prohtjeve i zahtjeve. Što mi zamislimo, ona ostvari. 

Kad pročitate da, primjerice, automobil sedmerostrukog svjetskog prvaka Ogiera stoji 700.000 eura, onda možete misliti kako se s troškovima nose hrvatske posade...

- Sponzora gotovo pa i nema jer reli u Hrvatskoj još nije popularan. Mi imamo ponekog sponzora, ali uglavnom se sami financiramo. Nitko nije očekivao da bi WRC mogao doći u Hrvatsku i kad smo saznali da će se to dogoditi, rekli smo da moramo voziti. I samo bez automobila sve nas je to stajalo 40.000 eura - otkrila je Dora.

- Ma, bilo nam je bitno samo da dođemo do cilja. Usporedila bih to kao i s trčanjem maratona, nećete baš prvi put odmah s njima biti rame uz rame ili u sprintu s Usainom Boltom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'