Obavijesti

Sport

Komentari 12

Otklonili su sve sumnje: Šime Vrsaljko ostaje igrač Atlética!

Otklonili su sve sumnje: Šime Vrsaljko ostaje igrač Atlética!
5

Predstavnici Napolija i Atlética razgovarali su i saslušali jedni druge. No ta je operacija teško izvediva jer je Šime važan Atléticu i treneru Simeoneu, rekao je Vrsaljkov menadžer Giuseppe Riso

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko neće otići iz Atlético Madrida kada se za deset dana otvore vrata zimskog prijelaznog roka. To su potvrdili Atléticov predsjednik Enrique Cerezo i Vrsaljkov zastupnik Giussepe Riso.

- Vjerujem da će Vrsaljko ostati u Atléticu. Zapravo, siguran sam u to - rekao je Cerezo u razgovoru za radijsku postaju CRC sa sjedištem u Napulju.

- On je igrač Atlética i nadam se da će to biti i u 2018. godini. S Napolijem imamo dobar odnos, no to ne znači da smo im voljni prodati Vrsaljka - dodao je.

Tjednima se nagađalo da bi 25-godišnji desni bek u siječnju mogao otići u drugoplasiranu momčad talijanskog prvenstva nezadovoljan statusom među madridskim crveno-bijelima. Vrsaljkov zastupnik Giussepe Riso rekao je kako je bio uspostavljen kontakt između dva kluba oko mogućeg transfera.

- Predstavnici Napolija i Atlética razgovarali su i saslušali jedni druge. No ta je operacija teško izvediva jer je Šime važan Atléticu i treneru Simeoneu te ga on želi zadržati u svojim redovima. Atlético želi da Vrsaljko ostane, barem do lipnja, do kraja sezone - izjavio je Riso za talijanski Sky Sport.

Skandal u La Ligi: Atletico tuži Barcu jer 'vrbuje' Griezmanna!
Skandal u La Ligi: Atletico tuži Barcu jer 'vrbuje' Griezmanna!

Šime Vrsaljko ima ugovor s madridskim klubom do ljeta 2021. Nakon što ga je ove sezone Diego Simeone izostavljao iz momčadi, postavio ga je u udarnu postavu u posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Betisa i Alavésa. Atlético je pobijedio u obje 1-0, a hrvatski branič je asistirao u ta dva susreta. U posljednje tri utakmice koje je igrao upisao je tri asistencije jer je dodao za gol i u pobjedi 3-0 nad trećeligašem Elcheom u kupu.

Vrsaljko je utorak bio na predbožićnom ručku u klubu gdje se okupilo oko 700 zaposlenika Atlética, sponzorskih kompanija i drugih gostiju. U VIP-sali novog stadiona Wanda Metropolitano hrvatski igrač je sjedio za stolom pored slovenskog vratara Jana Oblaka i crnogorskog stopera Stefana Savića s kojima provodi najviše vremena. Za istim stolom sjedili su i francuski napadači Kevin Gameiro i Antoine Griezmann, stoper Lucas Hernández...

Za stolom pored sjedila je stara Simeoneova garda, igrači s kojima je trener u klubu od 2011. i koji su od tada vratili svjetski ugled crveno bijelima. Kapetan Gabi Fernández, stoper Diego Godín, vezni Koke i desni bek Juanfran Torres te još neki.

Upravo je 32-godišnji Juanfran ove sezone prvi desni bek koji se oporavio od nedavne ozljede. U posljednjoj utakmici Simeone ga je ostavio na klupi a u prvih jedanaest poslao Vrsaljka. Već se danima govori o produženju Juanfranovog ugovora koji istječe u ljeto 2018.

- Ostaje li Juanfran? Mislim da mu je ugovor obnovljen - rekao je predsjednik Cerezo.

'Atletico nam ne želi prodati Vrsaljka sada, već tek na ljeto'
'Atletico nam ne želi prodati Vrsaljka sada, već tek na ljeto'

Atlético se nalazi na drugom mjestu u španjolskom prvenstvu sa šest bodova manje od vodeće Barcelone te će igrati u osmini finala kupa.

- Zadovoljni smo ovom godinom, imali smo uspona i padova, no unatoč tome nalazimo se na tablici ispred Real Madrida. U 2018. očekujem još bolju godinu - dodao je Cerezo.

Atlético je ispao iz Lige prvaka u Europsku ligu baš kao u Napoli. Cerezo napominje da bi bilo lijepo da se sretnu u finalu.

Uz njega, na predbožićnom druženju bili su i ostali dužnosnici kluba starog 114 godina. Direktor Gíl Marín istaknuo je kako klub nastavlja rasti sa 116.000 članova i 25 milijuna korisnika društvenih mreža. U petak Atlético gostuje u Barceloni kod Espanyola koji zauzima 16. mjesto među 20 klubova. To će crveno-bijelima biti posljednja utakmica u 2017. godini. Nakon toga se lopta zaustavlja u vrijeme blagdana.

Od kada je došao u klub u ljeto 2016. Šime Vrsaljko odigrao je ukupno 33 utakmice za Atlético. Nakon posljednje dvije utakmice protiv Betisa i Alavésa, jedine dvije zaredom u kojima je startao od prve minute ove sezone, Simeone ga je pohvalio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju