Obavijesti

Sport

Komentari 31

Otkrili zašto Federer neće igrati u Australiji: Mirka je rekla - 'ne'

Otkrili zašto Federer neće igrati u Australiji: Mirka je rekla - 'ne'

Problem je što Mirka i njihova djeca ne bi mogla napustiti sobu. Morali bi ostati 14 dana u sobi. Iznimka je samo za igrače. Mogao bi izaći, trenirati i vratiti se, ali obitelj ne, rekao je Brazilac André Sá

VIDEO

Već je poznato da će Roger Federer (39) propustiti prvi Australian Open u karijeri, a prvo se pretpostavljalo da nije imao dovoljno vremena za hvatanje forme nakon dvije artroskopije koljena.

Pokretanje videa...

Nadal i Federer Instagram 00:12

No, Brazilac André Sá, direktor odnosa s igračima Australske teniske federacije u intervjuu za Ace Bandsports otkrio je u da je glavni razlog Federerova otkazivanja Australian Opena strogo pravilo karantene za obitelj sportaša.

Bez Fedexa na Australian Openu
Bez Fedexa na Australian Openu

- Glavni razlog bila je karantena. Razgovarao sam s njim prije mjesec dana i imao je dvije mogućnosti. Mogao je doći s cijelom obitelji i staviti ga u karantenu. Problem je što Mirka i njihova djeca ne bi mogla napustiti sobu. Morali bi ostati 14 dana u sobi. Iznimka je samo za igrače. Mogao bi izaći, trenirati i vratiti se, ali obitelj ne bi mogla. Mirka nije odobrila tu ideju - rekao je pa objasnio drugu opciju koju Federer nije prihvatio.

- Druga opcija bila bi da dođe sam. Samo bi bio najmanje pet tjedana odvojen od obitelji i djece. A onda je rekao, "Čovječe, 39 godina, četvero djece, 20 Grand Slamova. Nemam više vremena da sam toliko dugo odvojen od obitelji", prenio je Brazilac Rogerove riječi.

Zbog pandemije uzrokovane korona virusom i protokola kojeg se igrači trebaju pridržavati glavni ždrijeb turnira pomaknut je za tri tjedna kasnije, nego što inače počinje - 8. veljače.

Melbourne će se igrati u veljači
Melbourne će se igrati u veljači

Za one koji još to ne znaju, kvalifikacije za uvodni Grand slam sezone po prvi put u povijesti igrat će se izvan kontinentna - u Abu Dhabiju, a počinju 10. siječnja odmah po završetku uvodnog WTA turnira sezone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu