Obavijesti

Sport

Komentari 51

Otkriven uzrok crijevne viroze: Martinović je utakmicu odluke skoro propustio zbog - salate!?

Otkriven uzrok crijevne viroze: Martinović je utakmicu odluke skoro propustio zbog - salate!?

Voda kojom se ispirala salata bila je uzrok problema koji je dan prije Argentine snašao rukometaše. Srećom, liječnička služba, najbolja na svijetu, odradila je svoj posao te sve igrače spremila za “tango” s Argentinom

VIDEO

Prvo smo strahovali od korona virusa, koji je već eliminirao tri reprezentacije sa Svjetskog prvenstva, Češku i SAD prije dolaska, a Zelenortsku Republiku po dolasku nakon jedne utakmice, a onda tek od ozljeda. Koje su nakon prve utakmice kući poslale Luku Cindrića i, budući da mu je Barcelona propisala barem dva tjedna mirovanja, ugasila se i zadnja nada da će nam se možda priključiti u završnici turnira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Damir Kajba prije Argentine 01:08

Međutim, dan uoči utakmice s Argentinom, odlučujuće za četvrtfinale, hrvatske je rukometaše u Egiptu pokosila crijevna viroza. Dobro, možda je riječ “pokositi” malo prejaka i predramatična, no da je ikome bilo ugodno, nije nimalo.

Najteže je prošao Ivan Martinović, bez kojeg reprezentaciju više ne možemo ni zamisliti. On se ujedno i prvi požalio na bolove pa je propustio trening u petak, a malo jače teškoće od ostalih imao je i kapetan Domagoj Duvnjak.

Srećom, liječnička služba, najbolja na svijetu, naravno, odradila je svoj posao kako zna i treba i sve igrače spremila za “tango” s Argentinom.

- Mislimo da je vjerojatni uzrok problema bila salata - detektirali su nam iz reprezentacije.

- Zapravo, voda kojom je ispiru. 

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Bahrein

Odnosno, ništa čudno za Egipat i taj dio svijeta u kojem su slični problemi već nekako standardni dio cijele avanture. Oko istog se još našalio i naš sveprisutni fizioterapeut Damir Kajba koji je s tehnikom Zdravkom Mirilovićem i toalet-papirima i medicinskim preparatima okrenuo sve na zabavu poručivši da nema problema koji bi nekoga, nedajbože, onemogućili za nastup. 

A iste su prije nas već osjetili Norvežani i Slovenci koji su se također požalili tijekom turnira na želučane tegobe. Norvežani, usput, i na organizaciju, tj. njihov najbolji igrač Sander Sagosen koji je po dolasku u Egipat sve nazvao “divljim zapadom” i “parodijom”.

- Uvjeti su bili katastrofalni. Ljudi su se bez problema šetali maskom, čak smo i jeli s njima u istoj prostoriji. Organizatori nisu ništa ispunili što su nam obećali - govorio je Duvnjakov suigrač u Kielu prije nego je ipak ublažio svoj stav nekoliko dana kasnije.

- Rekao sam to što sam rekao jer je bila istina. Ali organizacija je bila bolja iz dana u dan. Želim samo igrati rukomet.

Valjda zato ni ne čudi da se dogodio i ovaj slučaj, samo srećom na slobodan dan, koji nije ostavio teže posljedice na našu reprezentaciju. Što je, naravno, nedopustivo da uopće moramo razgovarati o tome na Svjetskom prvenstvu za koje je IHF-ov predsjednik, ujedno i domaćin, Hassan Moustafa ponosno najavio da će biti najbolje ikada. A po dvoranama i oko terena šetaju se mačke, na svakoj utakmici po nekoliko se puta odljepljuju se reklame s podloge pa majstori svako malo ulaze lijepiti iste kao u “A je to”, a već smo i zaboravili da smo u Aleksandriji morali putovati po sat i pol vremena u jednom smjeru do dvorane. Pa smo rukometne treninge, zbog uštede vremena, morali odrađivati u resortu na terenima s umjetnom travom. Ili, kako je otkrio izbornik Červar, i kod njega u sobi...

Ali, na kraju dana, Moustafa će opet ponosno otkrivati brojke, cifre, gledanost, najveću ikada. Jer to tako ide u IHF-ovom biznisu koji radi korak naprijed pa dva unazad iz godine u godinu. Ove su se morali snaći i bez navijača iako će Moustafa reći da na konačnu odluku, tik pred početak, nije utjecao apel kapetana svih reprezentacija da se gledateljima pod svaku cijenu zabrani ulazak u dvorane.

- Iskreno, na to je utjecao egipatski premijer. Rekao mi je da misli da bi se trebalo igrati bez gledatelja. Nakon razgovora cijela se vlada s ministrima složila da je to najbolje rješenje. Odlučili smo još i prije apela igrača...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje