Obavijesti

Sport

Komentari 121

'Otkud vam sad ovaj?' Odgovor je jednostavan - iz Garešnice!

'Otkud vam sad ovaj?' Odgovor je  jednostavan - iz Garešnice!
2

Kakav je osjećaj? Uh, fenomenalan, stvarno sam presretan. Ali kad igraš u ovakvoj momčadi... Ma to je neopisivo! Igramo jedan za drugoga i idemo u polufinale - oduševljen je bio hrvatski junak Marko Mamić

VIDEO

Do sinoć je bilo nezamislivo da će cijela, ali baš cijela nacija u glas vikati "Mamiću, majstore", ali dogodilo se i to. Mamić je Marko, nije "šerif" nego "kauboj", a Hrvatska je u polufinalu SP-a! Zahvaljujući Mamiću, asu iz rukava, ali i cijeloj momčadi. Svaka čast!

- Kakav je osjećaj? Uh, fenomenalan, stvarno sam presretan. Ali kad igraš u ovakvoj momčadi... Ma to je neopisivo! Igramo jedan za drugoga, borimo se jedan za drugoga i idemo u polufinale - oduševljen je bio hrvatski junak, čovjek koji je Španjolcima rekao "adios".

Ono što je napravio u prvom poluvremenu ne viđa se svaki dan. Osam golova, pa još nekoliko asistencija... Španjolci su se u čudu gledali, kao da su tražili odgovor na pitanje svih pitanja: "Otkud sad ovaj?!" A odgovor je jednostavan - iz Garešnice!

- Znao sam ja već zabiti osam u poluvremenu, ali dok sam bio doma, u Moslavini. A ovo je sigurno najbolja utakmica u mojoj dosadašnjoj karijeri, ipak je ovo četvrtfinale SP-a - govorio je Mamić ozarena lica.

Nije novo lice u reprezentaciji, ali stalno smo čekali da vidimo što to u rukama ima ovaj 22-godišnji bombarder. I vidjeli smo kad je bilo najvažnije. Obrana sjajna, borbenost koja je graničila s fanatičnošću, Stevanović kao prava podrška napadu i on, Marko Mamić, čovjek zvan "faktor X".

- Nije normalno to što je odigrao u prvom dijelu, to graniči s nestvarnim - komplimente je sipao Domagoj Duvnjak, ali i svi ostali.

Zovu ga Mame, izvan terena djeluje kao da je daleko od vrhunskog sporta, uvijek s pomalo "štreberskim" naočalama, ali kad poludi... O tome će više moći reći Španjolci. Spominjali su ga svi odreda poslije utakmice, a on se smješkao. Stalno, neprekidno.

- Pripremali smo se za ovo, čekali smo da proradi šut izvana, a Španjolci su nam ponudili šansu da se to i dogodi. Ispalo je tako da je meni ulazilo, ali i obrana je bila vrhunska, izbornik je napravio velik posao... Ma sve je bilo super! - nije uspjevao smiriti Mamić, koji je već nekoliko minuta nakon partije života imao plan kako dalje:

- Trebamo se sad smiriti, proslaviti, dobro se najesti i idemo za Pariz, na polufinale.

A polufinale je na rasporedu u petak, pred "kaubojima" su dva dana odmora, trebalo bi biti dovoljno da predahnu, pokrpaju se i pripreme za Norvežane. Na ovom SP-u odlične Norvežane. Jedini poraz im je onaj od Francuske.

- Čeka nas 'fajt', slično kao i protiv Španjolaca. Puno favorita je ispalo, moramo biti jako oprezni jer Norvežani zaista igraju super ovo prvenstvo. Malo smo ih gledali između utakmica i znamo već nešto o njima, ali moramo se jako dobro pripremiti - kazao je Mamić, kojem je izbornik Babić uoči utakmice dao jednostavnu uputu:

- Rekao mi je slično što i svaki put: 'Hrabro na gol i ajmo to dobiti!' Eto, poslušali smo ga - nasmijao se još jedanput za kraj Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao