Obavijesti

Sport

Komentari 29

Otpaci žele srušiti i Arsenal: "Želimo još malo živjeti san"

Otpaci žele srušiti i Arsenal: "Želimo još malo živjeti san"
10

Leicester od 1994. nije slavio protiv Arsenala, ali s današnja 3 boda došao bi na korak do prvog naslova u 132-godišnjoj povijesti kluba. Susret počinje u 13 h

VIDEO

Igraju samo jednom tjedno, pojest će ih pritisak ostalih šest dana, govorio je Arsene Wenger.

Claudio Ranieri imao je spreman odgovor.

- Dok Arsenal bude igrao kupove i Ligu prvaka preko tjedna, mi ćemo ići na plažu, malo ćemo plivati i sunčati se kad već imamo toliko vremena - zavaljen u stolicu, s rukama iza glave, rekao je trener Leicestera.

U ovo vrijeme lani bio je na burzi rada. Uspio je čak izgubiti s reprezentacijom Grčke protiv Farskih otoka, tada 187. reprezentacije Fifine ljestvice. Možda je i to razlog zašto ove sezone ne skida osmijeh s lica - lani nezaposlen, sad lider u Engleskoj.

- Praznovjeran sam tip, ovo mi je lakše išlo kad nas je pratilo petero ljudi - pričao je Ranieri zašto je i prije konferencije za novinare uoči Arsenala izdvojio vrijeme da se rukuje sa svim novinarima koji su došli.

Takav se savršeno uklopio u priču o otpacima koji su u Leicesteru pokazali da vrijede.

- To su ‘lisice’. Nismo Manchester United ili Manchester City, nemamo obvezu da osvajamo trofeje. Imamo samo snove. A snovi su bolji od obveza - kaže Riyad Mahrez, 24-godišnji Alžirac, koji je prije tri godine igrao za drugu momčad Le Havrea.

Golman Kasper Schmeichel skupljao je minute i u trećoj engleskoj ligi, Jamie Vardy izrađivao je medicinske proteze, a Robert Huth i Danny Drinkwater bili su višak u Stokeu i Barnsleyju.

- Vrlo je to romantično, razumijem zašto cijela Engleska navija za njih. Dobro je za nogomet da možeš pobijediti bez velikih, milijunskih pojačanja. Ali sad će početi živci raditi. Ne znam kako će odgovoriti na to - rekao je Wenger.

U prvom dijelu sezone bilo je 5-2 za “topnike”, teško da je Wenger tada mogao pretpostaviti da će ratovati riječima s Leicesterom.

A opet, u ovaj derbi ulazi s velikih pet bodova minusa.

- I zašto da onda mi osjećamo pritisak? Živimo svoj san s našim navijačima. Nemojte nas buditi, molimo vas - zaključio je Ranieri.

Liverpool je poražen s 2-0, Manchester City s 3-1. Ako slično bude i protiv Arsenala, “lisice” će biti na milimetar do najvećeg iznenađenja u povijesti modernog nogometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled