Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ova petorka vreba iz prikrajka: Kane bi mogao obilježiti EP '16

Ova petorka vreba iz prikrajka: Kane bi mogao obilježiti EP '16
1

Faktor iznenađenja uvijek je prisutan u sportu, pa će se tako u prvi plan probiti niz igrača kojima glavna uloga nije bila primarno namijenjena. Mi smo izabrali svoje favorite...

VIDEO

Glavne ovoljetne zvijezde u Francuskoj itekako su poznate svima, a petoricu najboljih izabrali smo i mi na našem portalu. Ukusi i mišljenja uvijek su različiti, stoga kroz ovaj članak želimo pokrenuti novu diskusiju u sličnom smjeru.

Namjera ovog teksta leži u isticanju igrača koji dolaze iz 'drugog plana', odnosno petorice koja bi mogla eksplodirati na Euru, iako se njihova imena ne spominju učestalo.

Faktor iznenađenja uvijek je prisutan u sportu, pa će se tako u prvi plan probiti niz igrača kojima glavna uloga nije bila primarno namijenjena. Mi smo izabrali svoje favorite, a vi svakako složite i svoj popis.


On zabija kao od šale

Pozor! Njemu su tek 22 godine i to zvuči nevjerojatno s obzirom na njegove zrele i fantastične igre prethodne sezone u Tottenhamu. Najveće zasluge za njegovu eksploziju u dresu 'kokoši' nosi trener Mauricio Pochettino pod kojim su svi talentirani igrači Spursa proigrali najbolje što mogu.

Tu je glavna zvijezda baš Harry koji će igrati u prvoj postavi Engleske na Euru. Toliko je dobar da će veliki Wayne Rooney dobiti nešto povučeniju ulogu (centralnije u veznom redu) kako bi Kane dobio što više slobode u napadu.

Napadač koji ima sve što rasni centarfor treba imati, zabija kao od šale i to djeluje prilično jednostavno. Inspiracija Harryja Kanea mogla bi daleko odvesti 'tri lava'.

Jedan od najkonkretnijih igrača današnjice

S njim je spektakl zagarantiran. Kakvu li je grešku napravio Jose Mourinho kad ga je svojedobno otpisao u Chelseaju i pustio u Wolfsburg. U Bundesligi se posve etabilirao, postao najbolji igrač lige u strašnoj konkurenciji neprikosnovenih zvijezda Bayerna i Dortmunda, njegova pojava na terenu bila je nezaustavljiva.

Kevin de Bruyne 'operira' na pozicijama iza isturene špice, ne smije mu se ostaviti previše prostora jer svojom brzinom i tehničkom vještinom može lako ući u šansu za gol.

Danas je igrač Manchester Cityja koji ga je Wolfsburgu platio preko 60 milijuna eura i nisu se pokajali. Ova sezona usporila je njegov streloviti progres u skupinu ponajboljih igrača svijeta zbog ozljede, ali posljednjih je mjeseci počeo hvatati formu.

Svojim golovima direktno je izbacio PSG u 1/4 Lige prvaka, no dojam je da on može puno, puno bolje. Europsko prvenstvo je idealna podloga za novi 'boom', a Kevin u reprezentaciji Belgije definitivno ima s kim surađivati.

Real ga je otpisao, a danas ga traži čitava Europa

Izostanak Diega Coste u Francuskoj odlukom izbornika Vicente del Bosquea, jasno sugerira da je prva napadačka opcija 'furije' Alvaro Morata. U svom Realu nije se mogao nametnuti pored Ronalda, Balea i Benzeme, pa je sreću odlučio potražiti u Italiji. Juventus je isplatio aktualnom prvaku Europe (i danas i 2014.) 20 milijuna eura kako bi Alvara pretvorili u moćnu špicu.

U debitantskoj je sezoni zabio niz ključnih golova, naročito u Europi gdje su Juve i on dogurali do finala Lige prvaka gdje je bolja bila Barcelona. Morata je zabijao svom Realu dvaput u polufinalu, Barci u finalu, ove je sezone svojim golom donio osvajanje Kupa Italije 'bianconerima'. Čovjek za velike utakmice, definitivno.

Čini se kako je njegova avantura u crno-bijelom dresu došla blizu kraja, spominje se interes Chelseaja i Arsenala, ali njegovu sudbinu u rukama drži Real s kojim Juve ima potpisanu klauzulu prvotkupa.

Moćni napadač bi najradije doma u Madrid, osjeća da je sazrio za prvi sastav omiljenog mu kluba i potrebna mu je još jedna dodatna potvrda na velikoj sceni. Euro u Francuskoj dolazi mu u savršenom trenutku.

Na kojoj god poziciji igrao, demonstrira klasu

Kad vas netko pita koju poziciju igra David Alaba, što odgovorite? Možda i najpolivalentniji igrač u Europi, a i šire. Austrijanac je karijeru započeo kao veznjak, kasnije je prebačen na lijevog beka gdje se isprofilirao u jednog od najboljih igrača te pozicije u globalu.

Dolaskom Pepa Guardiole u Bayern, počeo je igrati ponovo u veznom redu, a često se znao naći i na poziciji centralnog stopera. Nigdje nije imao problema jer riječ je o čistoj svjetskoj klasi bez premca, ovakvi igrači doista su raritetni.

Šest je godina već standardan u bavarskom divu s kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, a tek su mu 23 godine. Njegova je reprezentacija u stilu odradila kvalifikacije, uvjerljivo osvojivši grupu ispred Rusije i Švedske.

Austrija igra nogomet u punom smislu tog značenja i mogla napraviti nekoliko iznenađenja u Francuskoj jer ima niz opasnih igrača, ali i garanciju u ovom fantastičnom igraču.

Ukrajinci imaju Andreja u napadu i on nosi sedmicu

Ukrajinci imaju kompaktnu i dobro vođenu reprezentaciju pod paskom iskusnog izbornika Fomenka. On se pobrinuo da do najvećeg izražaja u reprezentaciji dođu njihovi najpotentniji igrači poput Konoplyanke, Zozulyje i Yarmolenka.

Upravo je krilni igrač kijevskog Dinama najmoćnije oružje Ukrajinaca na Euru. Igra na poziciji krila, po potrebi i u centrali napada. Stvara višak igrača, asistira i realizira šanse.

Za reprezentaciju je u 59 nastupa zabio 25 golova i njen je najbolji igrač. Od njega se na ovom Euru očekuje konačna potvrda na najvišoj razini, a potom i transfer u neki veći europski klub jer u Kijevu je od 2007. Za svoj trenutni klub odigrao je 195 utakmica i zabio 81 gol.

Tamošnji su ga mediji etiketirali kao nasljednika slavnog Andreja Ševčenka, a i danas se smatra da mu je potreban daljnji iskorak u karijeri kako bi 'reprizirao' planetarno popularnog imenjaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...