Sport

Komentari 4

Ovaj nogometaš vrijedi čak 30 puta više od Cristiana Ronalda!

Ovaj nogometaš vrijedi čak 30 puta više od Cristiana Ronalda!

Cristiano Ronaldo godinama je na vrhu liste najplaćenijih nogometaša, pa čak i sportaša, na svijetu. Međutim, ni legendarni Portugalac ne može se pohvaliti bogatstvom kakvo ima Mathieu Flamini

Mathieu Flamini (39) može se pohvaliti s činjenicom da je čak 30 puta bogatiji od Cristiana Ronalda (38)! Naime, iako je Portugalac godinama na vrhu najplaćenijih nogometaša na svijetu, on za razliku od Flaminija nije vlasnik uspješne tvrtke koja se bavi biokemikalijama.

Iako je Ronaldo nedavno potpisao nevjerojatan ugovor sa saudijskim Al-Nassrom od kojeg zarađuje skoro 200 milijuna eura godišnje, može samo sanjati cifre koje zarađuje Flamini. Procjenjuje se da je Portugalac 'težak' oko pola milijarde eura.

FILE PHOTO: Al Nassr unveil new signing Cristiano Ronaldo

Naime, Flamini je 2008. uložio milijune eura i osnovao tvrtku s prijateljem Pasqualeom Granatom, a taj mu se potez dobro isplatio, s obzirom na to se njegovo bogatstvo danas procjenjuje na više od 13 milijardi eura! 

"GF Biokemikalije" bila je prva tvrtka na svijetu čiji proizvodi mogu zamijeniti naftu. Flaminijeva tvrtka, koja zapošljava preko 400 ljudi, djeluje na području više država Europe i vrijedi 28 milijardi funti, proizvodi posebnu vrstu kiseline (levulinska kiselina) koja se koristi u farmaceutskoj industriji, industriji plastike, ali i u cigaretama.

Flamini je godinama skrivao ambiciozan projekt od očiju javnosti, ali i od trenera te suigrača.

- Nije bilo lako jer kada pokreneš nešto takvo potrošiš puno novca, a tu je i stres. Ipak, bio je to bijeg iz nogometa koji je pun uspona i padova pa mi je ovo razbistrilo um. Također, bilo je intelektualno izazovno - rekao je Flamini jednom prilikom engleskim medijima.

'Mogu kupiti Liverpool i prodati te'

Znao je i prestrašiti protivnike svojim bogatstvom. Izdvaja se situacija iz 2016. kada je Emre Can iz Liverpoola rekao Flaminiju da je odigrao lošu utakmicu.

Francuz mu je odgovorio da ima dovoljno novca da kupi Liverpool i da ga proda, a Can je nakon toga zašutio.

Ipak, 2019. je objesio kopačke o klin i tada se odlučio u potpunosti posvetiti firmi. Nema sumnje, ispravno je odlučio, s obzirom na to da je daleko bogatiji od nekih najvećih nogometnih zvijezda zahvaljujući pametnim ulaganjima.

Flamini je najveći dio karijere proveo igrajući za Arsenal i Milan. Za 'topnike' je igrao u 246 utakmica, a za Milan još 122. Ipak, za francusku reprezentaciju odigrao je samo tri utakmice.

Najčitaniji članci