Sport

Komentari 31

Ovako je Đoković s četiri godine igrao tenis u svome dvorištu...

Ovako je Đoković s četiri godine igrao tenis u svome dvorištu...

Na Twitteru je ovih dana izašao novi video Novaka Đokovića iz njegovog djetinjstva. Đoković je tada imao četiri godine i radi se o razdoblju kada se prvi put upoznao s tenisom

Tenis je za mene obaveza, a cilj mi je da postanem prvak.  Najviše volim forhende, bekende i voleje. Njima pobjeđujem protivnike. Igram se noću, budući da danju imamo treninge, školu, domaću zadaću... Zato se igram noću, tako je pričao Novak Đoković (33) kada je imao svega sedam godina. 

Od tada je prošlo 26 godina, a Đoković je jedan od najboljih tenisača u povijesti sa 17 osvojenih Grand Slamova i već godinama na vrhu ATP ljestvice. 

I da. Tenis za njega nije obaveza. Jer da je, ne bi postigao sve ovo što je danas. Igrao je tenis iz zabave, iz ljubavi i jednostavno uživao u tome. Sve pobjede i titule su samo rezultat toga. Bio je razigrani dječak koji je bio u potrazi za svojim snom, a na kraju ga je i deseterostruko ispunio.

Taj videozapis procurio je prije godinu dana kada je osvojio peti Wimbledon nakon pobjede u spektakularnom meču protiv Rogera Federera, a na Twitteru je ovih dana izašao novi video malenog Novaka.

Đoković je tada imao četiri godine i radi se o razdoblju kada se prvi put upoznao s tenisom ne znajući da će za 29 godina biti najbolji u povijesti.

Razigrani dječak trčkarao je po dvorištu s reketom u ruci pokušavajući udarati lopticu. Reket je tada bio veći od njega, ali rodila se neraskidiva ljubav između njega i tenisa koja traje i danas.

 

Najčitaniji članci