Obavijesti

Sport

Komentari 54

Ovako nisu zabijali Ronaldo ni Messi: Tinejdžer iz Milana zabio 483 gola u samo 87 utakmica!

Ovako nisu zabijali Ronaldo ni Messi: Tinejdžer iz Milana zabio 483 gola u samo 87 utakmica!

Francesco Camarda ima 13 godina i trenutačno je najbolji napadač svijeta u tom uzrastu. U prosjeku zabija 5,5 golova po utakmici, što je prosjek koji nisu imali ni najbolji svjetski napadači u tim uzrastima

VIDEO

Bilo je ljeto 2004. Tada 14-godišnji Amerikanac Freddy Adu zaigrao je za prvu momčad MLS momčadi DC United. Svi američki mediji pričali su o "Wonderkidu", o zvijezdi koja će pokoriti nogometni svijet. S nepunih 18 godina već je bio u Benfici, a ako netko ima nos za igrače, to su skauti portugalskih klubova, pogotovo Benfice i Porta. 

U Benficu je stigao kad i Di Maria. Samo, za razliku od nepoznatog Di Marije, Adua su zvali Pele.

- U prvoj godini sam bio bolji od njega. Bio sam bolji, ali sam odlučio otići na posudbu u Monaco. Di Maria je odlučio ostati. On je dobio šansu igrati pod trenerom koji je došao poslije. To mi je najveća greška - rekao je Adu. 

No, velika slava udarila mu je u glavu pa su krenule posudbe, Monaco, Belenenses, pa Aris, Rizespor... Tonuo je sve niže, a kulminacija je bila kad se 2014. pojavio u dresu Jagodine, mjesta koje je bilo najpoznatije jer su u ZOO doveli žifaru imena Jovanča. 

Nekad najveća nada svjetskog nogometa, napadač koji je sa 17 godina igrao za reprezentaciju SAD-a završio je tako u Jagodini, da bi trenutačno, s 32 godine bio bez kluba. Odštete nema, a na poziv bi, vrlo vjerojatno, stigao u bilo koji hrvatski nižerazredni klub.

Priča je to o igraču koji je, kratko rečeno, propao i uvod u priču o još jednom megatalentu.  Francesco Camarda ima 13 godina, igra za Milan i ima nevjerojatnu statistiku, gotovo nestvarnu. Naime, Camarda je u 87 utakmica zabio 483 gola, odnosno, zabija u prosjeku 5,5 golova po utakmici! Pa, evo i statistike:

- 2017/2018: 247 golova u 40 utakmica
- 2018/2019: 172 gola u 31 utakmici
- 2019/2020 - 64 gola u 16 utakmica

Nakon te tri neviđene sezone Camarda danas igra za dječake do 15 godina, uzrastu gdje je daleko najmlađi, a suigrač mu je sin od Clarencea Seedorfa, Denzel Miguel Viana Seedorf. Upravo su prošli vikend zajedno nastupili u utakmici protiv Verone, a iako je bio daleko najmlađi na terenu, Camarda je zabio pobjednički gol za Milan. 

Pažnju na Camardu skrenuo je talijanski skaut Sciabolata Morbida, koji je uz statisiku napisao: On je Francesco Camarda, rođen je 2008. i igra već petu godinu za Milan i najperspektivniji je napadač svijeta. 

No, kao što smo rekli, s djecom treba biti jako oprezan, jer kad uđu u pubertet, mnogi zastrane, jedni se zaljube, drugi se posvete školu, treći izlascima, a samo najuoprniji ostanu fokusirani na nogomet. Zato i jest prvi komentar dobio najviše "lajkova", a on ide, parafrazirajući, otprilike: 

- Svaka čast, ali ništa što prva djevojka neće svesti na posudbe u Messinu i Salernitanu...

Slična bajka je i u Borussiji Dortmund, gdje je prošle godine Youssoufa Moukoko sa 16 godina i 28 dana postao najmlađi strijelac u povijesti Bundeslige. Zabio je Union Berlinu. 

Eh, da, zadnje što se zna o Aduu jest da je na Twitter stavio fotografiju kako usisava stan, a ispod je napisao - "Nered me ne može pobijediti zahvaljujući mom novom bežičnom usisavaču sa spremnikom u ručki".

Naravno, radilo se o reklami. Od Pelea do promotora jeftinih bežičnih usisavača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu