Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Ovakva Hrvatska ne bi trebala imati problema s Austrijancima, ali još nismo ništa napravili'

'Ovakva Hrvatska ne bi trebala imati problema s Austrijancima, ali još nismo ništa napravili'

Svaki igrač je jako bitan u rosteru. Ne treba davati nikakve prognoze i to je jako teško. Evidentno je da će sada svi Hrvatsku shvatiti ozbiljno. Nakon ovog više nema nazad

VIDEO

Dugo se nisu pisali hvalospjevi o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Dugo nije bilo euforije i napokon su velika očekivanja od rukometaša realna. Pobjeda protiv Španjolske (39-29) vratila je optimizam u rukomet. Pobjedničku generaciju nismo imali od sredine prošlog desetljeća kada se na brončane medalje gledalo kao neuspjeh.

Sada tek vidimo koliko smo tada bili dobra generacija i koliko još moramo raditi da dođemo do te razine. Tadašnji izbornik Slavko Goluža prokomentirao je za 24sata igru Hrvatske protiv Španjolske i najavio nastavak prvenstva, ali i našeg sljedećeg protivnika.

Goran Stanzl/PIXSELL
VIDEO Bizaran timeout čuvenog Vlade Šole: Au, za*ebi to...
VIDEO Bizaran timeout čuvenog Vlade  Šole: Au, za*ebi to...

- Što se tiče Španjolske, čestitke svima. Mislim da nije bilo uopće dileme, utakmica je išla u jednom pravcu i bilo je pitanje koliko će biti prednost. Šezdeset minuta odigrati na nivou je utakmica koja se rijetko ponavlja. To se događa jednom u 10 ili 15 godina. Čak i kada je netko napravio grešku, ta se greška ispravila. Pitanje je kako bi reagirali da je otvaranje bilo u egalu. Puno samopouzdanja je tu, puno pozitivne energije od strane navijača. Ono što je mene začudilo je to što je jedan golman kao Perez de Vargas imao 0 obrana na utakmici - započeo je Goluža i nastavio o španjolskoj:

Lino Červar za 24sata: Bravo, Perkovac, guštali smo. Duvnjak, kapa do poda za sve što radiš...
Lino Červar za 24sata: Bravo, Perkovac, guštali smo. Duvnjak, kapa do poda za sve što radiš...

-  Španjolci nisu kao što su bili. Evidentno je da njima fali unutarnja trojka ili četvorka. Tamo su prije bili Guardiola i Viran Morros. Još im se ozlijedio jedan igrač. Činjenica je da su njima golmani donosili medalje. Šterbik, Coralles, de Vargas... Nisam vidio da je njihov trener povukao neke poteze. Evidentno je da Španjolska nije ta sila i nisu mogli pratiti naš ritam mladosti. Oni puno ovise o Aleksu Dušebajevu koji je dugo bio ozlijeđen. Cijela Europa bruji o de Vargasu kako nije obranio lopte - završio je Goluža, a zatim se dotaknuo sljedećeg protivnika Hrvatske - Austrije:

- Puno se toga vrti oko Bylika. Mislim da oni nisu te kvalitete da mogu nama praviti neke probleme. Većina njih igra u nešto manjim klubovima u Bundesligi, međutim treba ih shvatiti ozbiljno. Ja se nadam da će uz veliku podršku s tribina ne bi trebali imati problema.

Austria - Romania

Zna Goluža jako dobro za što su sposobni naši reprezentativci. Nekima je bio izbornik, a neke, one mlađe trenirao je donedavno u Zagrebu. Govorio je o nastavku prvenstva.

Srna: Mi nismo tražili da nas se ne zove kaubojima, ne znam što se tu događa, nama je svejedno
Srna: Mi nismo tražili da nas se ne zove kaubojima, ne znam što se tu događa, nama je svejedno

- Poznajem karakter tih dečkiju jako dobro. Puno se napravilo s ovom utakmicom, ali opet nije se ništa napravilo. Oni trebaju pobijediti sve do kraja i prenijeti dva boda, a onda će tamo biti pakleno sa svima. Prije par dana sam rekao da možemo svakom zadati probleme. kako natjecanje bude odmicalo, ne daj bože bit će povreda. Svaki igrač je jako bitan u rosteru. Ne treba davati nikakve prognoze i to je jako teško. Evidentno je da će sada svi Hrvatsku shvatiti ozbiljno. Nakon ovog više nema nazad. - ispričao nam je, a zatim se dotaknuo Srne, Mandića i Klarice kojima je bio trener u Zagrebu:

- Odigrali su očekivano. Poznajem karakter Klarice i Srne i Mandića.Oni su to zaslužili svojim ulaskom u utakmicom, svojim angažmanom i svojim fokusom. Od prve do zadnje minute sve je funkcioniralo. Nije bilo loše karike. Srna je prošle godine dugo bio ozlijeđen, imao je tešku sezonu. Klarica je imao mononukleozu, izgubio je deset kilograma i sada je vratio. Oni su sjajni dečki, vrhunski igrači i spremni  su za velike stvari. - zaključio je Goluža

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti