Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ovdje Dinamo ima veće šanse za titulu: Počinje doigravanje!

Ovdje Dinamo ima veće šanse za titulu: Počinje doigravanje!
1

Futsal Dinamo u petak od 20 sati dočekuje dubrovački Square. U isto vrijeme Novo Vrijeme u Makarskoj čeka Osijek. Split ide na pobjednika prvog susreta, Nacional čeka Novo Vrijeme ili Osijek

VIDEO

Dok je u nogometu borba za naslov gotova, u futsalu počinje najjače doigravanje u povijesti Hrvatske! Na velikom terenu Rijeka je stavila jednu ruku na pehar, na malim terenima svibanj donosi pravi start sezone i doigravanje.

Uzbuđenja počinju već u petak, kad nas od 20 sati u Zagrebu i Makarskoj očekuju prvi ogledi četvrtfinala. U zagrebačkom Domu sportova najpopularniji hrvatski klub Futsal Dinamo domaćin je dubrovačkom Squareu.

Obje momčadi svoje su finalne pozicije izborili u posljednjem, 22. kolu redovnog dijela. Dubrovčani su furioznim finišom prvenstva nadoknadili nešto lošiju jesen, dok je Dinamo praktički cijelo vrijeme držao treće mjesto, koje je zakapario još nakon povijesne pobjede u Splitu nad Tommyjem.

Iako je Dinamo u ovom dvoboju favorit, treba napomenuti kako su ogledi ova dva suparnika uvijek donosili uzbuđenje. Primjerice, prošle jeseni Dinamo je s teniskih 7:6 svladao Gospare i to golom Kanjuha u zadnjoj sekundi. Isto tako, proljetos su Zagrepčani preokrenuli 3:0 vodstvo Squarea u Gospinu polju, te u konačnici slavili sa 5:4.

Uzvrat u Dubrovniku je za tjedan dana, a igra se na dvije pobjede.

Makarani lagani favoriti

Novo Vrijeme Apfel u Makarskoj će dočekati Osijek Kelme u drugom dvoboju. Makarani su odigrali sjajnu jesen, te su u jednom trenutku čak konkurirali za drugo mjesto na ljestvici. Ipak, gust raspored i relativno kratka klupa odnijeli su svoj danak, te je družina Tea Strunje u konačnici osvojila četvrto mjesto.

Na zimu su svoj roster ojačali Brazilcem Duduom, koji je zablistao posebno u zadnjih nekoliko kola. U oba ogleda ove sezone slavilo je Novo Vrijeme, ali zasigurno momčadi s Rivijere neće biti lako u uzvratu u Zrinjevcu.

Upravo je u svojoj dvorani u slavonskom derbiju s Brodom 035 Osijek Kelme izborio sudjelovanje u doigravanju. Momčad Marina Smoje poznata je kao iznimno borbena ekipa, a najveća je snaga kolektivna obrana na čelu s vratarom Ivanom Mladinom.

Nacional čeka Novo Vrijeme ili Osijek, Split na Dinamo ili Square

Nakon što pobjednici prođu sito i rešeto četvrtfinala, u dvobojima za finale očekuju ih hrvatski futsal giganti - Nacional i Split Tommy. Zagrebačka će momčad u polufinalu dočekati boljeg iz dvoboja Novog Vremena i Osijeka, dok će Splićani braniti prednost domaćeg terena protiv Futsal Dinama ili Squarea.

I polufinala se igraju na dvije dobivene utakmice, dok će prvak Hrvatske postati momčad koja ostvari tri pobjede u finalnoj seriji doigravanja. Nacional je aktualni osvajač kupa, te branitelj naslova prvaka države.

Može li netko skinuti Nacional?

Družina Kujtima Morine ove je sezone odigrala i vrlo dobru rolu u UEFA Futsal Cupu, te je uvjerljivo osvojila prvo mjesto uoči doigravanja sa samo jednim porazom.

Upravo taj poraz nanio im je najveći rival Split Tommy, ćime su Splićani osigurali drugo mjesto. Trener Victor Acosta time je ispunio zadani cilj uoči početka prvenstva, i priskrbio svom klubu prednost domaćeg terena.

Jedna je stvar sigurna, naslov prvaka Hrvatske najteže je za osvojiti u povijesti Hrvatske. Dok kao i u svakom natjecanju postoje papirnati favoriti, svih šest klubova s pravom računa na to da će baš oni postati šampioni.

Ono što je sigurno je činjenica kako nas već od petka očekuju pune tribine i sjajna atmosfera u dvoranama po cijeloj Hrvatskoj. Futsal polako, ali sigurno ulazi među mainstream sportove, a izjednačeno prvenstvo sigurno je jedan od razloga za to.

 

Tko će biti prvak?
Nacional
Split
Dinamo
Square
Novo Vrijeme
Osijek
Quotes2Know
 
 
 
 
 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom