Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Ove godine želim napraviti što nitko u povijesti atletike nije...'

'Ove godine želim napraviti što nitko u povijesti atletike nije...'
7

Pripreme su u punom jeku, bacila sam 68 i pol metara što je trenutno vodeći rezultat u svijetu. Ove godine čekamo Europsko prvenstvo u Berlinu, znamo što lovimo i što želimo, rekla je Perković

VIDEO

Već po tradiciji Sandra Perković sezonu otvara na Zimskom bacačkom kupu u Splitu, četiri prethodna puta otvarala je sezonu hicima preko 70 metara, ovoga puta hitac bio je 68,44m, a razlog je hladno vrijeme kojeg je prethodnog tjedna vladalo u Splitu koje nije ostavilo prostora za završne treninge.

POGLEDAJTE VIDEO: Sandra na Zimskom bacačkom kupu

Pokretanje videa...

01:07

Jedan od razloga, a Sandra ga je posebno naglasila, bilo je i neprofesionalno ponašanje ostalih natjecateljica.

- Uvjeti nisu baš bili fantastični, zbog vremena i snijega koje je prethodnog tjedna bilo u Splitu nismo imali taj završni glanc. Zato sam danas malo bila izgubljena u tehnici. Ali prvi cilj za ovo natjecanje je bio baciti world lead. To sam bacila i, eto, idemo dalje - rekla je Sandra pa dodala:

- Moram dati opasku da su ostale natjecateljice, s kojima sam bacala, bile neprofesionalne. Ja razumijem da su one mlade i trebaju stasati u velike bacačice, ali mislim da treba pokazati respect prema dvostrukoj olimpijskoj pobjednici koja tu baca i ganja rezultat na razini preko 70 metara, bori se sa cijelim svijetom i dolazi iz Hrvatske. Malo me to razočaralo, ali to ne govori o sportašicama nego o njihovim trenerima i voditeljima, koji su dopustili da se djevojke tako ponašaju na današnjem natjecanju.

Prisutne novinare zanimalo je što se točno dogodilo.

- Nije bila profesionalna atmosfera. Ja kao velika bacačica koja treba imati koncentraciju, mir i fokus... Ne možete se koncentrirati kada ulazite u krug, a netko dobacuje, javlja se na telefon, šalje poruke, smješka se. Ja to niti na jednom velikom natjecanju nisam doživjela pa sam malo iznenađena. Na velikim prvenstvima baca se sa sto posto profesionalnim djevojkama.

- Pripreme su u punom jeku, bacila sam 68 i pol metara što je trenutno vodeći rezultat u svijetu. Ove godine čekamo Europsko prvenstvo u Berlinu, znamo što lovimo i što želimo. Mislim da je dobar pokazatelj što sam u ovakvim vremenskim uvjetima bacila najdalje. Iako znamo da djevojke koje su ove godine bacile 66, 67m bacale su na drugom dijelu svijeta gdje je sada toplija klima tako da očekujte i mene na ljeto.

Prostora za napredak još uvijek ima.

- Svugdje. Za početak u konkurenciji - nasmijala se Sandra pa nastavila:

- Sve ide kako treba. Nema povreda, nema ozljeda, danas je falilo malo osjećaja, ali to je to.

- Želim napraviti ono što nitko nikad u povijesti atletike nije napravio, a to je osvojiti peto europsko prvenstvo zaredom. Ali ne želim si stvarati pressing, želim odraditi ovih četiri, pet mjeseci koliko mi je ostalo do tog natjecanja i onda doći tamo u punom svjetlu i pokazati što Hrvatska može.

Sezonu je otvorila danas, ali prvi nastup u Dijamantnoj ligi bit će 9. svibnja u Dohi. Taman će biti vremena za uvježbavanje jer od današnjih šest hitaca dva su završila u mreži, dva puta je prestupila nezadovoljan hicem, a drugi ispravni bio je 67,35m.

- Ako je pravi, dovoljan je i jedan hitac - nasmijala se Sandra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani