Obavijesti

Sport

Komentari 4

Overmars napustio Ajax: U klubu vlada kultura penisa, a Marc je bio glavni arhitekt

Overmars napustio Ajax: U klubu vlada kultura penisa, a Marc je bio glavni arhitekt

Često nam je pisao da mu je vruće i onda poslao svoju fotografiju. U nekim drugim prilikama znao nas je pitati što nosimo na sebi, rekla je jedna od anonimnih zaposlenica kluba

VIDEO

Nizozemski nogometaš i donedavni sportski direktor Ajaxa Marc Overmars (48) nekolicini kolegica slao je niz neprikladnih poruka zbog čega je odlučio napustiti klub. 

Ajax slomio Tottenham i nastavio europsku ?aroliju

Klub je nedavno produžio ugovor s Overmarsom sve do 2026. godine, ali ikao se ispričao zbog svog ponašanja, isti su raskinuli. 

- Nažalost, nisam shvatio da prelazim hranicu s ovime, ali jasno mi je u zadnjih nekoliko dana. Odjednom sam osjetio ogroman pritisak i ispričavam se zbog toga. Sad mogu i to vidjeti. Ispričavam se, to je neprimjereno ponašanje za nekoga na mojoj poziciji, a ne vidim drugo rješenje nego da napustim Ajax - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novinari NRC-a intervjuirali su 11 anonimnih zaposlenica Ajaxa te otkrili brojne detalje koji javnosti dosad nisu bili poznati. 

Naime, nekoliko žena reklo je kako im je Overmars putem WhatsAppa slao fotografije svog penisa i to iz klupskog WC-a što su primjetile po boji pločica. 

Liverpool v Ajax - UEFA Champions League - Group D - Anfield

Isprva se sve činilo kao bezazleni flert, ali na kraju se ustanovilo da je riječ o nedozvoljenom ponašanju nadređene osobe na mjestu rada.

- Često nam je pisao da mu je vruće i onda poslao svoju fotografiju. U nekim drugim prilikama znao nas je pitati što nosimo na sebi - rekla je jedna od anonimnih zaposlenica koje su se obratile nizozemskim medijima. 

Ugledni nizozemski list navodi kako se ne radi o samo jednoj osobi te pišu kako 'zaposlenice Ajaxa smatraju kako u klubu vlada kultura penisa, a Overmars je glavni arhitekt'.

AFC AJAX TRAINING SESSION. UEFA EUROPA LEAGUE.

Druga zaposlenica ispričala kako joj je jedan igrač putem poruke predložio da se nađu u prostoriji gdje će biti sami. 

- Kao žena u Ajaxu morate imati dvostruki sloj kože. Ako to nemate, sve se može okrenuti protiv vas - rekla je.

- To je ogroman odnos moći. Ako to ne prihvatiš, vrlo brzo ćeš nestati. Seksizam je dio kulture ovog kluba - dodala je druga. 

Javnosti se obratio i direktor kluba Edwin van der Sar koji je rekao: 

- Sigurna radna klima vrlo je važna za sve u Ajaxu. Tome ćemo posvetiti još više pažnje u narednom razdoblju. Želim izraziti želju da svi uključeni dobiju mir i privatnost da ovo procesuiraju.

Iz EA Sports Fife priopćili su da je 'kartica' Marca Overmarsa na najpopularnijoj nogometnoj igrici na svijetu uklonjena te da se ista više neće moći koristiti. Isto se dogodilo i s Masonom Greenwoodom kojeg je Manchester United suspendirao do daljnjeg zbog fizičkog zlostavljanja svoje djevojke. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi