Sport

Komentari 88

Ovo boli: Samo Hrvatska i San Marino nisu zabili u Ligi nacija

Ovo boli: Samo Hrvatska i San Marino nisu zabili u Ligi nacija

Nakon nepotpunog trećeg kola Lige nacija Hrvatska se nalazi na posljednjem mjestu svoje skupine. Međutim, još gora od rezultata je činjenica da Vatreni jedini uz San Marino nisu zabili gol u Ligi nacija

Mario Mandžukić se nakon Svjetskog prvenstva oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije, a time je došlo do velikih problema u napadu Vatrenih koji bilježe zaista poraznu statistiku nakon nepotpunog trećeg kola Lige nacija. Ta statistika svrstava ih uz najgore momčad Europe - San Marino.

Naime, Hrvatska i San Marino su jedine reprezentacije koje još uvijek nisu postigle gol u Ligi nacija! Hrvatska je izgubila 6-0 od Španjolske i odigrala 0-0 s Engleskom, dok je San Marino izgubio od dva puta od Luksemburga, a po jednom od Bjelorusije i Moldavije i pri tome primio 13 golova.

Prije posljednjih utakmica bez gola su bile i EstonijaIsland te Njemačka, ali oni su u svojim utakmicama uspjeli podesiti nišanske sprave. 

Estonija je odigrala 3-3 s Mađarskom, a Njemačka i Island su zabili po jedan gol u porazima od Francuske i Švicarske.

Od Hrvatske je bolji čak i Gibraltar koji je sinoć po prvi put u svojoj povijesti zabio dva gola na utakmici! Najprije su u prošlom kolu upisali prvu povijesnu pobjedu u službenim utakmicama nad Armenijom (1-0), a u utorak su u četvrtom kolu Lige D s 2-1 bili bolji od Lihtenštajna.

Tako je Gibraltar nakon 22 kvalifikacijske utakmice bez pobjede otkako je pod okriljem Uefe, nanizao dva slavlja i u dobroj je poziciji da se bori i za prvo mjesto u skupini. Trenutno vodi Makedonija s 9 bodova, a Gibraltar i Armenija imaju po šest osvojenih bodova.

Najčitaniji članci