Obavijesti

Sport

Komentari 74

'Ovo boli, zaslužili smo dobiti. To je nogomet. Kad te neće...'

'Ovo boli, zaslužili smo dobiti. To je nogomet. Kad te neće...'
1

Ivan Rakitić bio je među aktivnijim igračima Barcelone u porazu protiv Valencije. Nespretnom reakcijom zabio je autogol pa je imao dvije odlične šanse zabiti na drugoj strani, no nije uspio

VIDEO

Ivan Rakitić prvi je stao pred kamere nakon šokantnog poraza Barcelone od Valencije (2-1), drugog od te momčadi nakon veljače 2014. Te sezone Katalonci su prosuli veliku prednost i na kraju prokockali naslov, je li moguće da će se povijest ponoviti?

- To je nogomet. Bila je ovo spektakularna utakmica visokog ritma s naše strane, ali nismo pobijedili. Kad te neće, neće te. Imali smo jako puno prilika. Ovaj poraz boli jer smo zaslužili pobijediti. Valencia je od 50. minute čekala kraj - rekao je Raketa nakon utakmice.

Hrvatski reprezentativni veznjak imao je dvije dobre prilike za gol u drugom poluvremenu kad je Barcelona hvatala zaostatak. Jednom je promašio okvir, a drugi put sjajno mu je obranio Diego Alves.

Na žalost po njega, ključnim se pokazao njegov gol u krivu mrežu. U 26. minuti zabio je autogol u pokušaju blokiranja centaršuta Siqueire. Mogao je i njegov golman Claudio Bravo bolje reagirati jer lopta je išla u prvi kut... Prvi je to Rakitićev autogol u dresu Barcelone, a dva je zabio u Primeri u Sevilli.

- Moramo nastaviti dalje, ne smijemo sumnjati u ono činimo, trebamo samo promijeniti rezultatsku uspješnost. Potrebno je dati više kako bismo umjesto 20 prilika stvorili 50. Valencia nam je jednom zaprijetila i zabila dva gola. Već sada imam želju zaigrati sljedeću utakmicu, vjerujem u svoje suigrače i u momčad - dodao je Rakitić.

Uzalud je Barceloni i 69 posto posjeda lopte, kao i 22 pokušaja prema golu naspram osam gostujućih. Rakitićeva nespretna reakcija i sjajan udarac Santija Mine na isteku prvog poluvremena nije mogao poništiti ni Lionel Messi, koji je u nastavku postavio konačnih 2-1 zabivši jubilarni 500. seniorski gol u karijeri te 450. za Barcelonu nakon čak 515 minuta posta.

Atlético je već sustigao Katalonce i bodovno je izjednačen s Barcelonom na vrhu Primere pet kola prije kraja, dok je Real na samo -1. Od situacije s jednom rukom na trofeju u samo nekoliko dana ispali su iz Lige prvaka i prokockali ogromnu prednost pred Madriđanima. Je li ovo bio posljednji čin katalonske tragedije ili će se ona nastaviti?

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 74

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka