Obavijesti

Sport

Komentari 95

Ovo je igra za medalju! Nismo dugo vidjeli ovakvu Hrvatsku

Ovo je igra za medalju! Nismo dugo vidjeli ovakvu Hrvatsku
4

Kakva utakmica! 'Kauboji' su rastavili europske prvake Španjolce (23-19), jednog od favorita. S četiri boda idemo dalje, u nedjelju na Brazil, u ponedjeljak je Njemačka, s Francuskom igramo u srijedu

VIDEO

Čudesni Šego, nepogrešivi Horvat, granitna obrana, Duvnjak koji žmirećki pronalazi suigrače i dobri div Musa koji nemilice trpa. Hrvatska je pobijedila Španjolsku 23-19, prvi smo u skupini i prenosimo maksimalna četiri boda u drugi krug što znači da smo korak bliže polufinalu. Sad nam u drugom krugu redom slijede Brazil (nedjelja), Njemačka (ponedjeljak) i Francuska (srijeda). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:42

S ovakvom igrom i s ovakvim Šegom, imamo se pravo nadati velikim stvarima. Dobro je biti skroman, ali svi koji su gledali ovu utakmicu složit će se da je ovo bila igra za medalju. Naravno, još ništa nije gotovo, idemo u drugi krug, na korak smo do polufinala, a ovom predstavom Hrvatska se od autsajdera uoči prvenstva pretvorila u jednog od favorita za medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Kauboji' su protiv Španjolske, aktualnog europskog prvaka - briljirali.

Odigrali su, u to nema nikakve sumnje, najbolju utakmicu na turniru. Na poluvremenu je bilo tri razlike (13-10), moglo je biti i pet i više. Kad su se Španjolci malo približili, Lino Červar je ekspresno reagirao.

- Dečki, ajmo u 5-1 obranu! 

Kakav sjajan potez. Od tog trenutka Španjolci su nestali, Hrvatska je otišla na pet golova prednosti. Da nije bilo isključenja koje su Španjolci iskoristili i zabili nam dva gola u nizu i čudnog kriterija danskih sudaca koji su okretali glavu na čiste faulove nad našim igračima, na odmor bismo otišli i s većom prednošću.

Pritisnuli su Španjolci u nastavku, nadali su se valjda nekakvoj 'crnoj' rupi koju su često 'kauboji' imali. Ali jedina rupa bila je ona u španjolskoj obrani, rupa kroz koju su Cindrić, Duvnjak, Horvat, Musa i društvo trpali i trpali i trpali... Ma i kad je stao napad, obrana nije popuštala i europski prvaci nisu nam mogli ništa.

 

Sve to pratilo je osam tisuća hrvatskih duša koji su nosili 'kauboje'. U Münchenu smo bili kao doma, sad idemo u Köln gdje igramo drugi krug. Bit će to povratak u grad koji nam je 2007. bio nesretan jer smo tamo doživjeli jedini poraz na SP-u, od Francuske u četvrtfinalu. Igrali smo tada najbolji rukomet na turniru, ali s jednim porazom završili smo peti.

Ovaj put će biti drugačije. Ovo je nova Hrvatska, spremna na velike stvari. Ovo je Hrvatska u kojoj Šego brani kao u transu, Horvatu ne drhti ruka na sedmercu, Musa trpa sve živo, Duvnjak vodi momčad na terenu, a navijači je nose s tribina.

Ovo je Hrvatska koja može daleko...

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio