Obavijesti

Sport

Komentari 80

'Ovo je velika stvar, nitko osim nas samih nije vjerovao u nas'

'Ovo je velika stvar, nitko osim nas samih nije vjerovao u nas'
3

U samo 12 mjeseci smo uzeli tri medalje i to je velik uspjeh. Ovo je velika stvar za Hrvatsku, u malo vremena smo osvojili tri bronce, složni su Goluža, Vori i Gojun

VIDEO

Teško? Sigurno da je bilo teško. Vidjeli ste na početku utakmice da nam je trebalo vremena da ih probijemo. Drugi dio smo se odlijepili i mirno priveli utakmicu do kraja, rekao je novi 'ministar obrane' Jakov Gojun.

Jakov posebno ističe činjenicu da je to već treća bronca u godinu dana. Igrati tri polufinala nije mala stvar. Medalja je medalja, ovaj je put brončana, možda je koji put mogla biti i sjajnija, ali eto. 

- Ovo je velika stvar za Hrvatsku, u tako malo vremena smo osvojili tri velike medalje - zaključio je Gojun.

Izbornik je napokon navukao osmijeh na lice. Ovo je i njegova treća izbornička medalja u karijeri. No do nje nije bilo nimalo lako doći.

- U nepunih 12 mjeseci smo uzeli tri medalje i to je velik uspjeh. Vidjeli ste što je jučer bilo s Dragom, Duvnjak je imao temperaturu i noćas, no vratili smo ga u život infuzijom i vitaminima i smogli snage da pobijedimo Sloveniju.

Susjede smo razbili početkom drugog poluvremena kada smo iz svlačionice izašli kao da je tek početak natjecanja.

Žao mi je zbog pada Čupka na rame, ali nadam se da će biti sve u redu, izbornik brine za Čupićevu ozljedu

- Odlično smo ušli u drugi dio i napravili razliku. Žao mi je zbog pada Čupka na rame, ali nadam se da će biti sve u redu - prisjetio se izbornik neugodne ozljede Čupića na samom kraju utakmice.

No na SP Hrvatska nije ispraćena u najboljem tonu.

- S puno sumnji smo otišli na SP. Nitko nije vjerovao u nas osim nas samih. No imamo novu generaciju koja je na ovom natjecanju stekla veliko iskustvo. Na žalost nismo došli do samog kraja, ali pokazali smo veliki karakter i još se jednom izvukli iz ponora. Posložili smo se i čestitam svima koji su bili dio ekipe. Zasluženo ćemo slaviti večeras - rekao je iskusni kapetan Igor Vori koji Slovencima nije uspio zabiti.

Iako to sada ne izgleda tako, ovo je doista velik uspjeh Hrvatske. Pomlađena repka na SP-u je pobijedila u osam od devet utakmica.

- Postavili smo pred ekipu kao primarni cilj osminu finala, a poslije je sve bilo plus. Igrali smo najbolji rukomet ovdje i zato mi je žao što nismo došli do smog kraja. Da smo samo imali još kojeg igrača više zdravog, išli bi do finala - priča Goluža.

Eh da je samo jučer bio Balić. No tu je sada Duvnjak pred kojim su godine.

Ma mi smo prava klapa i to je ono najvažnije. Kad je bilo najteže skupili smo glave i stisnuli do kraja, kaže Goluža

- Duvnjak je novi vođa reprezentacije. No ja bih istaknuo nekog drugog. Mirko Alilović je igrao stvarno odlično cijeli turnir i izvlačio nas kada je trebalo - rekao je umorni kapetan, a Goluža se nadovezao:

- Ma mi smo prava klapa i to je ono najvažnije. Kad je bilo najteže skupili smo glave i stisnuli do kraja.

A onda su se obojica okrenuli prognoziranju finalne utakmice. Najprije Igor.

- Po meni su Danci veliki favoriti, no na žalost imat će više faktora koji će sutra odlučivati. 

A onda i Slavko.

- Slažem se. No mislim da će golmani odlučiti jer su obojica u velikoj formi. Utakmica će biti zanimljiva, ali malu prednost dajem Danskoj - zaključio je za kraj izbornik.

A svi znamo na koju to malu prednost misle obojica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu