Obavijesti

Sport

Komentari 41

'Ovo mi je bila najbolja partija za Dinamo, ali bit će još boljih'

'Ovo mi je bila najbolja partija za Dinamo, ali bit će još boljih'
4

Puno je ljudi u Iranu zaraženo korona virusom, ali srećom nije nitko od mojih bližnjih ili prijatelja. Ne plašim se konkurencije, a faza prilagodbe je konačno iza mene, kaže Moharrami...

VIDEO

Dinamo je dojmljivo odradio srijedu, juniori su u Ligi prvaka preko Bayerna stigli do četvrtfinala, dok su seniori u velikom derbiju hrvatskog nogometa svladali Hajduk. Nenad Bjelica iznenadio je nekim taktičkim postavkama za Poljud, prije svega postavivši Sadegha Moharramija u početnu postavu.

Iranski reprezentativac odigrao je najbolju utakmicu u dresu Dinama, zaustavljao kontranapade domeće momčadi, bio vrlo aktivan i u napadačkom dijelu igre. Sadegh Moharrami je u Zagreb stigao u ljeto 2018. godine, a u svom prvom službenom nastupu za Dinamo (protiv Rudeša 1-1) zabio je i autogol.

Pokretanje videa...

00:39

Simpatični Iranac još se nije potpuno dokazao u Maksimiru, ovo mu je bio prvi derbi protiv Hajduka, a u Europi je skupio tek jedan nastup. Punu minutažu imao je u domaćoj utakmici protiv Viktorije Plzen (3-0), kada je Stojanović pauzirao zbog žutih kartona. No, sada je priča drugačija, Moharrami je čvrsto prigrabio svoju poziciju na desnom boku, pa i oduševio protiv Hajduka. 

- Uh, osjećaj je sjajan. Evo, cijelo jutro sam proveo zahvaljujući se na čestitkama koje sam dobio nakon utakmice. Svjestan sam koliko našim navijačima znači pobjeda nad Hajdukom i mislim da za sve nas nema veće sreće u HNL-u nego dobiti najvećeg rivala pred njihovom publikom - rekao je Sadegh Moharrami, pa nastavio:

- S obzirom na važnost utakmice, moglo bi se reći da mi je ovo najbolja utakmica u dresu Dinama, ali siguran sam da će uskoro biti i boljih. Već sada se veselim novim europskim kvalifikacijama jer znam da klub živi od Europe. 

Split: U 25. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Ovo vam je bio prvi derbi Dinama i Hajduka, je li tu bilo treme? I je ste li na terenu osjetili da je ovo ipak malo drugačija utakmica?

- A gledajte, u takvim utakmicama trema uvijek mora biti prisutna, ali priprema je bila sjajna. Točno smo znali da nas čeka ratnička utakmica, bili smo spremni na to, tako je i bilo. No, nismo ostali dužni u nijednom duelu. Išlo se jako, baš muški, a mi smo odgovorili kako treba i na kraju je presudila naša kvaliteta. 

Koliko vam je značila posudba u Lokomotivu?

- Stvarno jako puno jer tamo dobio kontinuitet koji mi je trebao. To je bila odluka kluba, nisam imao ništa protiv jer sam osjećao da mi treba veći fond utakmica. 

Prilagodba je sada iza mene i nema se smisla sada pozivati na to. Evo, na ljeto će već biti dvije godine otkako sam u Hrvatskoj, morao sam se priviknuti. 

Dinamo je pak produljio ugovor sa Stojanovićem, na ljeto dolazi i Karačić, plašite li se takve konkurencije?

- Ma niti najmanje. Kod Bjelice igraju samo oni koji zaslužuju, nadam se da ću to biti ja. Iako, igramo u ritmu svaka tri dana, pogotovo preko ljeta pa će biti minuta za sve. Obojica su sjajni igrači i imam visoko mišljenje o njima, siguran sam da će me oni tjerati da i ja budem bolji.

Belek: Prijateljska utakmica između GNK Dinamo i CSMS Politehnica IASI

Proteklih dana u Maksimiru je boravio i iranski izbornik Dragan Skočić. Znate li se još iz Irana, je li vam drago što ste dobili izbornika koji dobro prati hrvatski nogomet?

- Pa svakako je olakšavajuće kada imate izbornika koji dolazi iz zemlje u kojoj igrate. Na meni je da se nametnem i to je jedini način koji se priznaje. U Dinamu i reprezentaciji.

Korona virus je opasno pogodio i Iran, pola zastupnika u parlamentu je već zaraženo. Kako doživljavate tu situaciju, je li zaražen netko od vaših bližnjih?

- Uh, na svu sreću nije. Sigurno da pratim situaciju, žao mi je svih koji su pogođeni tim virusom. U Iranu ili izvan njega. Vjerujem da će se ta situacija brzo srediti.

Što radite u slobodno vrijeme, s kime se od suigrača najviše družite?

- Imam par prijatelja koji dolaze izvan nogometa, s njima se najviše družim. Odem ponekad sa suigračima na piće, malo prošetam Maksimirom da saberem misli. Ali, najčešće sam doma. Jednostavno, mi odgovara takav način života - završio je Moharrami.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome