Obavijesti

Sport

Komentari 58

Ovo su skrivali danima! Sjajna koreografija Boysa na sjeveru

Ovo su skrivali danima! Sjajna koreografija Boysa na sjeveru
10

Najvjerniji Dinamovi navijači na sjever su stigli sat vremena prije utakmice, a kad su igrači istrčali na teren podigli su koreografiju koja je impresionirala sve igrače Dinama, posebno kapetana Ademija

Protiv Werdera su preko cijelog sjevera imali tri lava, ispod kojih je pisalo "Naprijed plavi lavovi". Protiv Arsenala je cijeli sjever bio u bijelim papirićima, dok je plavim papirićima pisalo "1967" i "Napravimo korak dalje". Sjajnu koreografiju Boysi su napravili i protiv Auxerrea, kad je ispod natpisa Dinamo posalo "Great club for a big game".

Pokretanje videa ...

Bilo je u međuvremenu još nekoliko koreografija, no ova protiv Atalante je prva nakon dugo vremena, koja je impresionirala cijeli stadion. Impresionirala je i igrače, pa su, dok su stajali i slušali himnu Lige prvaka, umjesto prema zapadu, svi gledali prema sjeveru. Posebno kapetan Arijan Ademi, koji je cijelo vrijeme gledao prema sjeveru i gledao koreografiju. A pisalo je:

- Postoji mjesto gdje mogao bih stati, visoko dignuti ruke.... i pjevati naše pjesme....

Atmosfera na stadionu uoči početka utakmice između Dinama i Atalante

Inače, BBB-i su na tribinu donijeli i transparent Atalantinih navijača, koji su im oduzeli 1990. u Bergamu. Jedan navijač Dinama provukao se kroz tribine i dok su navijači Atalante pripremali bakljadu i tukli se s policijom, skinuo im je transparent težak pedesetak kilograma. Naravno, na uzvratnoj utakmici protiv Atalante Boysi su izvjesili transparent i potom ga spremili u podrum. Kod Boysa je bio sljedećih 29 godina, čekao je ponovni susret protiv Atalante. 

- U jednom trenutku smo se prijatelj i ja našli preko, s one strane tribine, gdje mi je karabinjer na talijanskom počeo govoriti da skidam transparent jer je mislio da sam Talijan. I onda smo ga prebacili na našu tribinu i od tada je kod nas - rekao je Zlatko Triplat

Na poluvremenu utakmice Dinamo protiv Atalante vodi 3-0. Dva gola zabio je Leovac, a jedan Oršić.