Obavijesti

Sport

Komentari 16

Owen: Javier je bolja verzija mene; Leo: Jači smo no ikad

Owen: Javier je bolja verzija mene; Leo: Jači smo no ikad
1

"Chicarito je moja poboljšana verzija. Kada dovedete novog igrača nadate se se da će biti trajno kvalitetno pojačanje no nitko nije predvidio da će to biti tako brzo"

VIDEO

Veteran u redovima Manchester Uniteda Michael Owen (31) aplaudirao je svojem klupskom suigraču Javieru Chicharitu Hernandezu na njegovim sjajnim igrama ove sezone...

Bivši napadač Liverpoola, Real Madrida i engleske nogometne reprezentacije ove je sezone dobio priliku u tek dva navrata u Ligi prvaka, a u velikom finalu na Wembleyju teško se može nadati nastupu pored Waynea Rooneyja, Dimitra Berbatova i Chicharita.

Jedan od glavnih razloga takvom epilogu su sjajne igre mladog 22-godišnjeg Meksikanca koji je u premijernoj sezoni u dresu "crvenih vragova" zabio ukupno 20 golova.

- Hernandez je moja oštrija, poboljšana verzija. Kada dovedete novog igrača nadate se se da će biti trajna kvalitetna akvizicija za momčad, ali mislim da u njegovom slučaju nitko nije mogao predvidjeti da će to biti tako skoro. Igrao je i zabio na Svjetskom prvenstvu i polufinalu Lige prvaka, što dokazuje da može podnijeti pritisak velike pozornice. To je vrlo važno u ovakvom klubu – zaključio je 31-godišnji Owen.

Messi: Nikad nisam igrao u jačoj Barceloni

Poruku upozorenja Manchester Unitedu odaslao je najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi riječima da je ova Barcelonina momčad jača u odnosu na sve koje su se rotirale kroz godine...

Sastav Josepa Guardiole posljednji je naslov u Ligi prvaka dohvatio 2009. godine na rimskom Olimpijskom stadionu. Tada je, kao što će biti i u subotu na Wembleyju, suparnik Kataloncima u finalnoj utakmici turnira bio Manchester United. Barcelona je slavila 2-0, uz Messijev pogodak za konačan rezultat.

- Sada smo još jači. Ovo je, bez sumnje, najbolja Barcelonina momčad za koju sam igrao. Mnogo je igrača istih kao i 2009. godine, no sada smo stariji i iskusniji. Osvojene smo naslove i zaslužili i nemojte očekivati da ćete tako skoro vidjeti našu silaznu putanju - veli 23-godišnji argentinski napadač kluba koji za Katalonce nastupa od 2004.

- Uz Svjetsko prvenstvo, Liga prvaka je najveće nogometno natjecanje. U njoj su najbolji svjetski nogometaši, a finale obično izbore dvije najbolje momčadi. Samim time privilegija je biti u borbi za naslov prvaka.

- Puno očekujem od utakmice u subotu. Stariji sam, imam više iskustva, prošao sam mnoge situacije i sada na terenu donosim mudrije odluke. Znam što mogu i to mnogo znači. Igram prepun samopouzdanja. Svakakve mi ideje padaju na pamet tijekom dvoboja, hrabar sam dovoljno za to i da ih probam, baš zbog vjere u sebe - dodao je Messi.

Ferguson: Prihvaćam ulogu autsajdera

Sir Alex Ferguson, menadžer nogometaša Manchester Uniteda, vjeruje da će u finalu Lige prvaka protiv Barcelone bitno biti zadržati pribranost na obje strane terena tijekom cijele utakmice...

- Ključno će biti zadržati visoku koncentraciju tijekom svih 90 minuta i u obrani i napadu. To je ono što nam je nedostajalo 2009. godine u Rimu (poraz od Barcelone 2-0, op.a.), kada smo se raspali nakon brzo primljenog pogotka - rekao je Ferguson.

- Igrali smo s njima tri puta dosad i uvijek postoji rješenje za svaku momčad kada imaš na raspolaganju vrhunske igrače, ali prihvatit ću mišljenje da smo autsajderi. Mislim da smo se dobro pripremili za ovaj susret. Cijela je momčad mnogo pridonijela tijekom sezone i neće biti lako odlučiti koja će jedanaestorica istrčati na teren - veli Ferguson koji je Barceloinu snagu ocijenio većom u odnosu na momčad kojoj se suprotstavio u finalu LP-a 2009. godinu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini
Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'
SPRDAJU SE S HAJDUKOM

Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'

"Propala familija HNK Hajduk Split", stoji na transparentu koji je netko ostavio preko puta ureda bivšeg člana Hajdukova Nadzornog odbora u Jurišićevoj ulici u Zagrebu