Obavijesti

Sport

Komentari 24

Oženio ga je za 124 zlatnika: 'Spojio nas je Ćiro i Čokolino'

Oženio ga je za 124 zlatnika: 'Spojio nas je Ćiro i Čokolino'
3

Neprocjenjivo je bogatstvo koje mi je Ćiro dao, a to je moja obitelj, kaže sretni Reza Chalangare, koji je Blaževiću bio prevoditelj u Iranu. Ćiro mu je 'sredio' ženu

VIDEO

Gospodin Ćiro Blažević dao mi je novac, puno me naučio, ali neprocjenjivo je bogatstvo koje mi je podario, a to je moja obitelj jer on me oženio, pažljivo počinje priču Reza Chalangare (47), danas prevoditelj Cice Kranjčara u iranskom Sepahanu.

U Zagreb je došao 1988. godine studirati medicinu, no na kraju je završio diplomaciju. Nakon 13 godina vratio se u Iran, a i danas je zahvalan Ćiri i Čokolinu...

- Dr. Saša Janković za čovjeka iz iranskog nogometnog saveza od mene je naručio da mu donesem dvije kutije Čokolina. Donio sam to jednom od čelnika saveza, koji je uzeo moj broj i za tri mjeseca me nazvao da dođem prevoditi za Ćiru Blaževića - objašnjava Reza.

Prevodio je tri mjeseca samo za medije, potom je počeo i “trenerski” dio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Skakao sam, pušio, vikao i psovao, baš sve kao Ćiro. Nije mi bilo svejedno, vikao je na velikog stopera da je curica. Ja sam sve prevodio, a on je mene mrko gledao. Bojao sam ga se, ali Ćire sam se bojao više. Bilo je malo čudno u početku jer Iranci baš i ne psuju - kaže Reza.

Te 2001. godine majka i sestra tražili su ruku od djevojke u koju je bio zaljubljen. Odbila ga je...

- Nakon toga sam bio u svom svijetu, a Ćiro je to odmah vidio. Pitao me zašto i rekao ako mu ne kažem da ne možemo dalje jer ne mogu nezadovoljan raditi s njim. Na kraju sam mu sve priznao. Drugi dan rekao je da nazovem oca te djevojke, danas moje žene. Dogovorili smo sastanak - prisjeća se Reza. 

Ćiro je bio u elementu, odlučio ga je oženiti.

- Uzeo je pjenu za brijanje, namazao me i rekao da se obrijem. Odjenuli smo odijela... Strašno sam se bojao kad su počeli pregovori o mirazu - kaže Reza i nastavlja:

- Počeo je priču kako ja nemam oca i da me doživljava kao sina. Sve sam prevodio, a Ćiro je pričao kako me želi puno cura, ali da me on ne da dok ne nađemo pravu.

Kaže da je Ćiro u pregovorima i zagalamio.

- Pitao je moju Rozitu želi li me uopće za muža. Ona je odgovorila da Alah najbolje zna. Ćiro je rekao da je Alah već rekao da, ali da što misli ona. Opet je ponovila da će Alah znati, pa je zagalamio da je on uvijek za ženidbu. Tad su počeli pregovori - kazao je Reza. Ćiro je cijenu dogovorio u sekundi.

- Nudimo 124 zlatnika - rekao je Ćiro, a svi su se čudili gdje je našao taj broj. Onda je rekao da mi vjerujemo kako je 124.000 poslanika došlo na zemlju. Ja sam samo maknuo tri nule, tu je simbolika. Odmah su pristali - sa smiješkom je prepričao najnapetiju životnu priču.

Ta 124 zlatnika tad su vrijedila 12.400 dolara, danas to vrijedi oko 30.000 dolara.

- On je to platio, ali neprocjenjivo je to što je učinio za mene. Danas imam kćer Vanju (9) i sina Arija (7). Upoznao ih je i Ćiro, koji je zaslužan za moje bogatstvo. I danas kažem ženi kakva nas je sudbina spojila, odnosno Čokolino - zaključio je Reza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener