Obavijesti

Sport

Komentari 14

Pa je l' ovo sve? Federer gubio pa mu je u pomoć stigao Nadal

Pa je l' ovo sve? Federer gubio pa mu je u pomoć stigao Nadal
4

Kod 4-5 u drugom setu do klupe mu je u pomoć stigao Rafael Nadal. Njegov veliki rival udijelio mu je savjete nakon kojih je Federer uzeo sljedeća tri gema pa poveo i 8-3 u tie-breaku trećeg seta.

Roger Federer donio je Europi prvi bod drugog dana Laver Kupa pobijedivši Nicka Kyrgiosa. Ranije u subotu John Isner nadigrao je Alexandera Zvereva i smanjio rezultat na, pa je veliki Švicarac morao spašavati stvari da se Svijet posve ne približi nakon što je u Ženevi prvog dana izgubio tri meča, a dobio samo jedan.

Pokretanje videa ...

Federer je izgubio prvi set u tie-breaku iako je imao break (3-1) pa i 4-0 u 13. igri. Međutim, osvojio je drugi set sa 7-5 pa dokrajčio Australca u super tie-breaku koji se igra umjesto trećeg seta.

Zanimljivo je, pak, ono što je prethodilo Federerovoj seriji. Kod 4-5 u drugom setu do klupe mu je u pomoć stigao Rafael Nadal. Njegov veliki rival udijelio mu je savjete nakon kojih je Federer uzeo sljedeća tri gema pa poveo i 8-3 u tie-breaku trećeg seta. 

Fabio, slušaj ovamo! Federer i Nadal davali su upute Fogniniju
Fabio, slušaj ovamo! Federer i Nadal davali su upute Fogniniju

- Kada je izmjena ispod pet udaraca, ti osvajaš više poena. Znam da je teško jer on odlično čita igru, ali čekaj pravi trenutak i onda napadni jer on ne promašuje. - govorio je Španjolac, dok je sa strane sve promatrao kapetan Europe Bjorn Borg.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Treba li reći da je upalilo? Federer se na koncu mogao samo zahvaliti.

- Uživao sam u njegovim savjetima budući da sam se mučio tražeći pravi ritam. On zna kad je dovoljno, ali i kad je previše, uvijek zna riješiti problem.

Kako li je tek bilo jučer Fabiju Fogniniju kada su mu do klupe došli i Federer i Nadal. Nažalost, nisu mu uspjeli pomoći protiv Jacka Socka, ali to je bila dragocjenost, vjerojatno i najveća koju može ponuditi Laver Cup.