Obavijesti

Sport

Komentari 0

Pahuljice na testu: Zablistat ćemo bez obzira na ozljede...

Pahuljice na testu: Zablistat ćemo bez obzira na ozljede...
17

Hrvatska seniorska reprezentacija u sinkroniziranom klizanju spremna je za svoj prvi ispit. Mozart Cup, koji će biti od 17. do 20. siječnja, a na kojem će Hrvatsku predstavljati čak četiri ekipe

VIDEO

Voljeli bismo da sinkronizirano klizanje postane olimpijski sport zbog popularnosti i razvoja tog sporta, rekla nam je Ozana Miljković, glavna trenerica kluba sinkroniziranoga klizanja.

Ona se sa seniorskom reprezentacijom priprema za nadolazeće natjecanje u Salzburgu.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

03:26

Riječ je o Mozart Cupu, koji će biti od 17. do 20. siječnja, a na kojem će Hrvatsku predstavljati čak četiri ekipe: napredne kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i seniorke.

- Mozart Cup je prvo međunarodno natjecanje u sezoni i prvi pokazatelj toga gdje se nalazimo u ovom trenutku s pripremom i radom u sezoni - kaže Ozana.

Zagreb maraton

Prvi kontrolni test

Seniorsku ekipu čini 21 klizačica, no natječe ih se samo 16, što znači da se svaka od njih treba izboriti za mjesto u postavi kratkog i slobodnog programa. Ove sezone seniorke kratki program kližu na pjesmu “Mambo Italiano”, dok će u slobodnom programu Hrvatsku predstavljati kompilacijom pjesama “Studio 54” u izvedbi Diane Ross i Donne Summers.

- Uvijek možemo biti spremnije. Ima cura koje su ozlijeđene i bolesne. Posložili smo sastav koji je u ovom trenutku najspremniji i koji može otklizati oba programa u cijelosti - ispričala je glavna trenerica.

Veliki problem predstavlja i manjak ledenih dvorana u Zagrebu, a s obzirom na to da je Dom sportova u vrijeme ljetnih priprema bio u rekonstrukciji, klizačice su trenirale na klizalištu u Sisku.

Slična situacija je i sad, uoči natjecanja, jer se u već spomenutoj dvorani održava Svjetsko prvenstvo u hokeju.

- Protekla tri tjedna trenirali smo svaki dan. Imali smo pauzu za Božić i Novu godinu. Ostale dane smo trenirale zbog toga što počinje Svjetsko prvenstvo u hokeju, pa ostale klizačke discipline neće moći raspolagati ledom u Domu sportova – objasnila je Ozana.

Zagreb maraton

Problemi s manjkom leda

Pripreme za aktualnu sezonu počele su još sredinom svibnja, kad je organiziran ljetni kamp s kanadskim trenerima Ann Shelter i Denisom Pascalom, ujedno trenerom kanadske reprezentacije.

Pascal je složio oba seniorska programa, a za koreografiju su zaslužne Ivana Petljak Gagro i balerina Tina Vrtar Stipić. Kondicijsku pripremu potpisuje Tomislav Bišćan.

Sljedeće veliko natjecanje koje očekuje seniorsku reprezentaciju je Trofej Zagrebačkih pahuljica, od 7. do 9. veljače u zagrebačkom Domu sportova.

Zagreb maraton Zagreb maraton
Zagreb maraton Zagreb maraton Zagreb maraton
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)