Obavijesti

Sport

Komentari 46

Pamić: Istra je postala cirkus, sramota što su napravili od nje

Pamić: Istra je postala cirkus, sramota što su napravili od nje
1

Sramota što su napravili od kluba. Njihov plan bio je mene smijeniti i sad su dobili rasulo. Pogriješili su s izborom trenera i tu je sve krenulo naopako, rekao je bivši trener Istre Igor Pamić

VIDEO

Ko minus i plus, ko Amer i Rus, pjeva Jelena Rozga, a niti Rus, a sve je izglednije, niti Amer, ne mogu spasiti Istru od propasti. Nekad stabilni prvoligaš posljednju pobjedu ostvario je 17. listopada prošle godine.

- Stanje u Istri vidim kao cirkus, sve ide nizbrdo, a uprava govori da je sve u redu. Klub je izgubio identitet, oni više nemaju klub. Istra je uvijek imala svoje navijače, i to vjerne. Sad su izgubili i navijače. Narod nije okrenuo leđa klubu, okrenuo je leđa upravi. Na utakmicu protiv Zagreba, u kojoj je Istra mogla osigurati ostanak u ligi, došlo je 220 gledatelja. Hej, pa dok sam ja bio trener, na prijateljskim utakmicama je bilo 400-500 ljudi - rekao je Igor Pamić.

Dok je Paminjo bio trener, Istra je na početku sezone pobijedila Hajduk 4-1, s Dinamom je odigrala 1-1. U prvih 12 kola Pamić je sakupio 14 bodova, Rubčić i Panadić osvojili su devet iz 21 utakmice. Da nije Pamićeve zalihe, klub bi već odavno bio u drugoj ligi. A i ovako je vrlo blizu.

Pogrešan odabir trenera

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je moguće, pa i da ispadnu. Zagreb preostale tri utakmice igra u Kranjčevićevoj, Istra dvaput gostuje. Zagreb je u naletu, zanosu... Ma Glover je vukao krive poteze, bavio se nebitnim stvarima, zabranjivao pušenje i piće na stadionu, podizao cijene ulaznica, a nije se bavio osnovnom tematikom. Tu su i njegov ‘brat’ Sead Karaselimović, pa Robert Rubčić, Mario Rubeša... Sramota što su napravili od kluba. Njihov plan bio je mene smijeniti i sad su dobili rasulo. Pogriješili su s izborom trenera i tu je sve krenulo naopako - nastavio je Pamić pa dodao:

- Od dolaska na klupu, Andrej Panadić, s kojim sam igrao u Dinamu, nema niti jednu pobjedu. Čak ni na prijateljskim utakmicama nije uspio pobijediti niti jednog prvoligaša. Da nije mojih bodova, već bi im bila spremna prtljaga za drugu ligu. To zaista nema nigdje u svijetu. I znate što na kraju kažu u klubu? Nisu odgovorni. Nitko nije odgovoran. Ni gazda, ni trener, ni uprava. Pa ako trener Panadić nije odgovoran, što onda uzima plaću? Možda radi besplatno, ne znam.

Dok u Istri stvari idu nizbrdo, u Kranjčevićevoj su prvi put ove sezone spojili dvije pobjede i iz pogubne situacije stigli su na korak do doigravanja, pozicije koju su davno smatrali izgubljenom.

Zagreb je bolja oklada

- Vjerujem li u ostanak? Vjerujem samo u Boga, s tim uvjerenjem idemo odigrati posljednja tri kola pa što Bog da... - kaže Dražen Medić.

Zagreb je ove sezone igrao prilično dobro, posebno u susretima protiv Dinama i nejasno je kako je došao u ovu situaciju. Istina, bilo je jako puno sudačkih pogrešaka baš na njihovu štetu.

- Nismo smjeli doći u ovu situaciju, ali.. - zastao je Medić, pa odmah nastavio.

- Sad smo opet u igri. Pustite me, molim vas, da odradimo ta tri kola, pa ćemo onda sjesti i analizirati sezonu.

Zagreb u zanosu s tri domaće utakmice ili Istra, koja ide Dinamu i Rijeci? Hm... Do prije dva kola činilo se izvjesno. Sad se Zagreb čini kao bolja oklada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener